Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Most már többen szülnek 30 felett, mint alatta

Szerző: Babaszoba.hu

2019. április 25.

Forrás: MedicalOnline

Először haladta meg a 30-as éveikben gyereket várók száma a náluk fiatalabbakét Angliában és Walesben.

A friss adatok a 2017-es év angliai és walesi terhességeire vonatkoznak. Az anya életkorát 1990 óta rögzítik. 2017-ben a húszas éveikben járó nők közül 395 856-an, a harmincévesek vagy annál idősebbek közül 398 284-en vártak gyereket. Az idősebb kismamák számának emelkedésével párhuzamosan az eddig mért legalacsonyabbra esett vissza a 25 éves vagy annál fiatalabb korban babát várók száma.
Most már többen szülnek 30 felett, mint alatta
A 18 évesnél fiatalabb várandósok aránya tizedik éve csökken, ennek lehetséges okai a szexualitás és a párkapcsolat javuló oktatása, a fogamzásgátlókhoz való jobb hozzájutás és a lányok növekvő részvétele a felsőoktatásban - mondta Kathryn Littleboy, a brit statisztikai hivatal, az ONS statisztikusa.
Az egyetlen korcsoport, amelynek terhességi rátája második éve növekszik, a negyvenéves vagy annál idősebb kismamáké.
A 40 felett gyereket várók száma több mint kétszeresére nőtt 1990 óta az ONS legfrissebb adatai alapján. A kismamák életkorának emelkedését az oktatásban és a munkában töltött több idővel, valamint a gyereknevelés költségeinek emelkedésével magyarázzák.
A megélhetés magasabb költségei, a fiatalon nehezen vállalható jelzáloghitel, a családalapítás csökkenő kényszere vagy vágya lehetnek az okok, melyek miatt a nők tovább várnak gyerekre - mutatott rá Natika H. Halil, az FPA szexuális egészséggel foglalkozó jótékonysági szervezet vezetője.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések