Terhesség

Miskolcon született az ország első babája, a Semmelweis Egyetemen a főváros első újszülöttje

Nagyon szép nevet kaptak a kisfiúk.
2022. Január 03.
Képünk illusztráció (Fotó: Getty Images)

Miskolcon, éjfél után 4 perccel született kisfiú lett az első újszülött az országban 2022-ben. A gyermek a Borsod Abaúj Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban jött világra. Az intézmény tájékoztatása szerint a kisfiú 4030 grammal és 55 centiméterrel született és a Szelim nevet kapta.

Az újszülött spontán szüléssel jött a világra, édesanyja negyedik gyermekeként. A kórház azt is közölte, hogy tekintettel a járványügyi intézkedésekre a sajtó munkatársai jelenleg nem készíthetnek felvételt. 

A Semmelweis Egyetemen született a főváros első babája 2022-ben

Egy óra tizenöt perckor jött világra a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti részlegén a főváros első újszülöttje a 2022-es évben.

A 2860 grammos súllyal és 50 centiméterrel természetes úton született kisfiút a szülei január 7-re várták, de néhány nappal korábban, újévkor érkezett meg. A kisfiú második gyermek a családban, a Zsombor nevet kapta a szüleitől. A baba születésénél jelen volt az édesapa is.

Az édesanya és az újszülött is jól vannak. A Semmelweis Egyetemen Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájának Üllői úti részlegén további két baba született 2022. január 1-jén reggel 8 óráig.

Forrás: Semmelweis Egyetem