Terhesség

Mire utal, ha tikkel a szemed?

Babavárás során fokozott az anyai szervezet magnéziumszükséglete. Mai életformánk mellett nehéz hozzájutni a megfelelő mennyiséghez. Nézzük meg, mi utal arra, hogy figyelned kell a magnéziumbevitelre!
2013. Július 11.

Izomgörcs

Ébredtél már arra, hogy begörcsölt a vádlid? Rettenetes, ezt biztosan észreveszed. Nagymama javaslata, hogy állj rá, és próbáld hajlítgatni, nyújtani a lábad. Csakhogy odáig el kellene jutni! Hasonlóan ijesztő, amikor úszás közben görcsöl be a lábad a hidegvíz hatására. Az is lehet, hogy gyakran “ugrál a szemhéjad” megállíthatatlanul. Várandósság során pedig jellemző, hogy enyhe görcsös méhösszehúzódásokat érzel. Ha ezek a tünetek rendszeresen jelentkeznek, könnyen lehet, hogy több magnéziumra lenne szükséged. A magnézium az az elem, amely az izmok elernyedéséért felelős. Hiányában nem ritkán izomgörcs lép fel.

Figyelj oda a magnéziumpótlásra!

Feszültség

Persze, minden kismama feszült, szorong, sokan nehezen alszanak el és könnyen felriadnak. Mégis, mit várunk valakitől, aki az életének ilyen hihetetlen kalandja előtt áll. A kutatások szerint azonban sokkal kevesebb neurológiai és pszichés tünettel kell megküzdenie annak, akinek rendben van a magnéziumháztartása. A magnézium fontos elem az idegrendszeri folyamatokban, olyannyira, hogy akár depresszió is lehet a magnéziumhiánynak.

Szapora szívverés

Nem ritka a babaváróknál, hogy “összevissza” ver a szívük, vagy éppen szaporább a kelleténél. Ezt is visszavezethetjük a várandóssággal járó izgalmakra, és a megváltozott terhelhetőségre. Jobb, ha tudod, hogy ezek az ijesztő és kellemetlen tünetek magnéziumpótlással jól kezelhetők.

Magas vérnyomás

Természetesen a várandósság során hormonális okokból is kialakulhat magas vérnyomás, és az ember sokat is izgul, amikor a vizsgálatok eredményeire várva üldögél a kórház folyosóján. Ám a magnézium hiánya is befolyásolhatja a vérnyomásodat. Ha az orvosod úgy ítéli meg, a baba és a kismama érdekében vérnyomáscsökkentőt kell szedni. Ezzel együtt a magnéziumpótlás is fontos része a terápiának.

Feledékenység

Amikor annyi mindenre kell figyelni, mint még soha, amikor mindennap tanulsz valamit a testedről, a kisbabádról, és az élet új oldalával szembesülsz, amikor észben kellene tartanod dátumokat, leletek eredményeit, és fejből tudni a vércsoportodat – na, akkor jön az, hogy mindent elfelejtesz. A férfiak szerint ez már csak természetes, ilyen az igazi nő. A kutatók szerint jót tesz a magnézium, hiszen létfontosságú az idegrendszer működtetésében.

Ezek is érdekelhetnek: