Terhesség

Mindent a császármetszésről: gyere, kérdezz te is!

Készülsz a műtétre, de tele vagy félelemmel? Nem akarod elfogadni a programcsászár tényét, még tájékozódnál? Szoptatási nehézséged akadt császár után? Bikinimetszésed vonala érzéketlen, és ez aggaszt? Akkor figyelj!
2018. Július 12.
Mindent a császármetszésről: gyere, kérdezz te is!

Császárral szülni közel sem a könnyebbik út. Nagy hasi műtét, amellyel kapcsolatban kevés valós, praktikus információ kering a köztudatban, ellenben számos tévhit tartja magát az édesanyák körében. Ezt ellensúlyozandó jött létre áprilisban egy olyan Facebook-csoport, melyben szakértők segítségével kaphatnak támogatást az érintettek, akár már a műtét előtti időszaktól egészen a gyermekágy végéig.

A Császárvonal névre keresztelt csoportban a szülésznők, gyógytornászok, dúlák mellett van többek között gyógyszerész, perinatális tanácsadó, IBCLC, dietetikus TSMT-terapeuta, konduktor, coach, intimtorna tréner, hordozási tanácsadó, szexuálterapeuta is, akik a kompetenciájukba tartozó kérdéseknél naprakész információkkal igyekeznek terelgetni a tagokat.

A csoport missziója a hiteles tájékoztatás mellett az is, hogy az “egyszer császár, mindig császár” kultuszát megpróbálja felszámolni, és a VBAC lehetőségeiről is tájékoztatni az érdeklődőket. Fontos, hogy a közösség a császármetszést nem kezeli semmi szín alatt címkének, a kölcsönös elfogadás jegyében zajlik a – visszajelzések szerint is családias hangulatú, ámde információban rendkívül gazdag – kommunikáció.

Csatlakozz: Császárvonal – támogató csoport császármetszés előtt és után (szakértőkkel).

Fontos: ahhoz, hogy beengedjenek a csoportba, akár laikusként, akár szakértőként, két kérdésre válaszolnod kell, amit a rendszer automatikusan feltesz kérelmedkor!

Kapcsolódó cikkeink császármetszés témában: