Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Milyen pózban aludj, ha babát vársz?

Szerző: Babaszoba.hu

2017. január 29. | Frissítve: 2020. február 3.

Forrás: babaszoba.hu

Ahogy nő a pocak, úgy lesznek egyre kényelmetlenebbek az eddig megszokott alvós pozíciók. De mégis, mi az ideális testhelyzet terhesen?

A terhességed körülbelül 20. hetéig még el tudsz aludni a hasadon vagy a hátadon, ami talán kényelmes is, de innentől kezdve muszáj lesz pozíciót váltanod - írja a thebump.com. Az első talán még logikus is, hiszen ahogy egyre kerekedik kifele a pocakod, úgy lesz egyre kényelmetlenebb a hasadon feküdni - írja a thebump.com.
Azonban érdemes lesz odafigyelned a háton fekvésre is, ugyanis egy idő után már ez sem ajánlott. Hogy pontosan miért is? Mert a növekvő méhed súlya egyre nagyobb nyomást gyakorol a gerincedre, a hátizmaidra és a főbb erekre, ez pedig csökkenti a véráramlást a testedben. Ez a babádnak sem tesz jót.
De a háton alvásnak további kellemetlen következményei is lehetnek a keringési problémák mellett. Kialakulhat ugyanis izomfájdalom, aranyér. De a vérnyomásod alacsony lehet tőle, ami miatt szédülni kezdhetsz, főleg, amikor megpróbálsz leülni vagy felállni. Érdekes módon néhány nőnél épp ellenkező hatást vált ki a háton fekvés: magas lesz a vérnyomásuk. Az is előfordulhat viszont, hogy horkolni kezdesz, ami pedig alvási apnoe-hoz vezethet.
Mi marad? Szokj hozzá azon, hogy az oldaladon alszol. Vannak, akik szerint egészséges a bal oldalon feküdni, ez ugyanis a szerveket nem terheli meg. Vannak, akik szerint pedig a jobb oldalon fekvés gyomorégést okozhat. Szerencsére egyiknek sincs bizonyított alapja, így nyugodtan feküdj azon az oldaladon, amelyiken kényelmesebb. Akkor se ijedj meg, hogyha éjszaka felébredsz és a hátadon fekszel: csak fordulj át valamelyik oldaladra és aludj tovább nyugodtan!
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák