Miért jön fel terhesség alatt a gyomorsav?
Szerző: Babaszoba.hu
2017. június 22. | Frissítve: 2020. július 8.
Forrás: babaszoba.hu
Főleg a terhesség végén, a harmadik trimeszterben jelentkezhet a gyomorsavtúltengés. Miért jelentkezik és tehetünk-e ellene bármit?
h i r d e t é s

Miért jön fel terhesség alatt a gyomorsav?
Gyakori étkezéssel, egyszerre kevés táplálék bevitellel, a fűszeres, zsíros ételek kerülésével, a kávé, szénsavas italok kiiktatásával enyhíthetjük a panaszokat.
Csökkenti a panaszokat ha kefírt, joghurtot, sárgarépát, spenótot, almát, banánt, sovány húsokat, pirítóst, lágy tojást, főtt tésztát eszik a kismama.
Ingeborg Stadelmann: A bába válaszol című könyvében reszelt nyers krumpli kifacsart levét javasolja gyomorégés ellen. Sok kismamának magvakkal enyhíti a gyomorégést, elsősorban mandula és kesudió fogyasztásával.
A szülést követően a panaszok teljesen elmúlnak.
Kapcsolódó cikkeink:
Hozzászólások