Terhesség

Mi mindent csinál a magzat a harmadik trimeszterben?

A harmadik trimeszterben a magzatnak egyre kevesebb helye van a mozgásra, a mozgását ritkábbnak, de erőteljesebbnek érezheted. De mi mindennel készül a kinti világra?
2018. November 11.
Mi mindent csinál a magzat a harmadik trimeszterben?

Gyors ütemben növekszik

A terhesség ezen a pontján úgy érezheted, hogy csak veled történnek dolgok (helló Braxton- Hicks kontrakciók!), de a baba is keményen dolgozik azon, hogy készen álljon a kinti világra. A harmadik trimeszterre már szinte mindene kifejlődött – állapítja meg a Egyesült Államok Szülészeti és Nőgyógyászati Kongresszusa (ACOG). Már nincs más hátra, mint nőni, növekedni.

Felkészül az első lélegzetvételre

A tüdő érlelésével folyamatosan nő annak az esélye, hogyha megszületik készen áll lélegezni. Tudjuk, hogy már alig várod, hogy meghalld a baba első sírását. Közelebb van, mint hinnéd!

Befordul fejjel lefelé

Valamikor a 33-36 hét tájékán a babák nagy része fejjel lefelé fordul és általában már így marad a megszületéséig.

Hallasz engem, kisbabám? Maradj is így!

Érzi az ízeket

A harmadik trimeszterben is ízlelőbimbók kialakulnak, és a magzat képes megkülönböztetni az édes és savanyú ízeket.Tanulmányok bizonyítják, hogy az újszülöttek tényleg képesek az anyatej ízének érzékelésére, ami attól is függ, hogy az anya milyen ételeket fogyaszt.A philadelphiai Monell Chemical Senses Center kutatói azt találták, hogy a baba későbbi ízlésére hatással van, hogy milyen ízekkel találkozik a szoptatás során. Spenótot, valaki?

Kialakulnak az alvási minták

A harmadik trimeszterben is alvási szokások is kialakulnak a magzatnál- állítják a szakértők. Reméljük és hiszünk benne, hogy át fogja aludni az éjszakát, de azért ezt nem merjük állítani. Gyakorold csak az alvási szokásokat. Gyakorold a mamiért.(Cikk forrása: mother.ly)Kapcsolódó cikkeink: