Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Mi mindent csinál a magzat a harmadik trimeszterben?

Szerző: B.G.- babaszoba.hu

2018. november 11. | Frissítve: 2021. március 31.

Forrás: babaszoba.hu

A harmadik trimeszterben a magzatnak egyre kevesebb helye van a mozgásra, a mozgását ritkábbnak, de erőteljesebbnek érezheted. De mi mindennel készül a kinti világra?

Mi mindent csinál a magzat a harmadik trimeszterben?

Gyors ütemben növekszik

A terhesség ezen a pontján úgy érezheted, hogy csak veled történnek dolgok (helló Braxton- Hicks kontrakciók!), de a baba is keményen dolgozik azon, hogy készen álljon a kinti világra. A harmadik trimeszterre már szinte mindene kifejlődött - állapítja meg a Egyesült Államok Szülészeti és Nőgyógyászati Kongresszusa (ACOG). Már nincs más hátra, mint nőni, növekedni.

Felkészül az első lélegzetvételre

A tüdő érlelésével folyamatosan nő annak az esélye, hogyha megszületik készen áll lélegezni. Tudjuk, hogy már alig várod, hogy meghalld a baba első sírását. Közelebb van, mint hinnéd!

Befordul fejjel lefelé

Valamikor a 33-36 hét tájékán a babák nagy része fejjel lefelé fordul és általában már így marad a megszületéséig.
Hallasz engem, kisbabám? Maradj is így!

Érzi az ízeket

A harmadik trimeszterben is ízlelőbimbók kialakulnak, és a magzat képes megkülönböztetni az édes és savanyú ízeket.
Tanulmányok bizonyítják, hogy az újszülöttek tényleg képesek az anyatej ízének érzékelésére, ami attól is függ, hogy az anya milyen ételeket fogyaszt.
A philadelphiai Monell Chemical Senses Center kutatói azt találták, hogy a baba későbbi ízlésére hatással van, hogy milyen ízekkel találkozik a szoptatás során. Spenótot, valaki?

Kialakulnak az alvási minták

A harmadik trimeszterben is alvási szokások is kialakulnak a magzatnál- állítják a szakértők. Reméljük és hiszünk benne, hogy át fogja aludni az éjszakát, de azért ezt nem merjük állítani. Gyakorold csak az alvási szokásokat. Gyakorold a mamiért.
(Cikk forrása: mother.ly)
Kapcsolódó cikkeink:


Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák