Terhesség

Mennyit szánjunk a hálapénzre?

Az én orvosom ködösít, ha felmerül ez a téma - írta Melinda. Olvasd el, hogy jártak mások!
2011. November 12.

Ahogy esik…

Mivel mi nem választottunk orvost, körbekérdeztünk, hogy mennyit „kérnek” a dokik ott, ahol szültem. Harminc- és hatvanezer között volt az összeg, de semmi logika nem volt benne (ikrek esetén negyvenezer a kettő). Sokáig gondolkoztunk, hogy adjunk-e. Végül is elhatároztuk (mivel szeretnénk testvért is), hogy a dokinak és a szülésznőnek összesen ötvenezer forintot fogunk adni.Szülés után jött a döntés, hogy a szülésznő és a doki is húszezret kapott. A dokinak több „járna”, de mivel ő csak a kitolási szakaszra jött, nem gondoltuk, hogy többet kéne adni. Mind a ketten nagyon kedvesek, aranyosak, segítőkészek voltak, bár a szobába egy-két nappal később csak a szülésznő jött be. A borítékot pedig csak az utolsó napon adtuk oda a dokinak a varratszedéskor. Persze rögtön adott névjegykártyát is, és mondta, hogy ha bármiben segíthet, keressük meg nyugodtan. Ebből arra következtettünk, hogy elég volt.

Tamara

Megállapodtunk

Mi előre megbeszéltük az orvosommal, hogy a vizsgálati díj tízszeresét fizetem szülés után, százhúszezer forintot. A fogadott szülésznő rám hagyta a döntést, így harmincezer forintot kapott. Életem legszebb napja volt idén januárban.

Times75

Fizetem a tb-t!

Még soha nem fizettem senkinek, pedig négy gyereket szültem. Azt hiszem, ma sem tenném. Mindig normális ellátást kaptam, ha segítség kellett, szóltam, és megkaptam, ami kellett. Bár, ahogy olvasom a sok szüléstörténetet, úgy látom, nekem nincsenek olyan igényeim, mint sok anyukának. Kifejezetten élveztem például az ötágyas kórterem nyüzsgését, azt hiszem, ott kaptam a leghasznosabb tanácsokat a többi mamától.

Enikő

Majd meglátjuk

Eddig adtam, de hiába, nem azt a szolgáltatást kaptam, sem lelkileg, sem fizikailag, amit elvárhattam volna. Most ügyeletesnél fogok szülni, meglátjuk, mennyit érdemel.

Klári

Kiszámoltuk

Egy újságcikkben olvastam, hogy a szülészek átlag hetvenezret kapnak. Ha ehhez hozzáadjuk a magánrendelős viziteket, akkor nagyjából még egyszer ennyit kell rászánnunk. Úgy készülünk, hogy legyen addigra százötvenezer forintunk.

Kriszta

Forrás: Kismama magazin