Terhesség

Megkeserítette a 9 hónapot, és még szülés után sem szabadultam meg tőle

Alig néhány hónappal ezelőtt született meg második gyermekem. Egészen az utolsó hetekig jártam kismama pilatesre és jógára, amit azért tartottam nagyon fontosnak, mert már az első terhességem alatt és után is vizelettartási problémáim voltak.
2016. Július 07.

A tréningeken pedig nem csak szülésfelkészítő gyakorlatokat végeztünk, hanem gátizom tornát is, ami segít ennél a panasznál. Sajnos nálam a kellemetlen tünetek nem múltak el teljesen a szülést követően sem. Azt gondoltam, hogy a “pisi ügy”, – az éjszaka óránkénti vécére járkálás, pizsama csere és társai – véget ér majd ott, ahol befejeződik a terhesség és világra jön a kisfiam. Meg sem tudom számolni hányszor kecmeregtem ki az ágyból és vonszoltam magam hatalmas pocakkal a mellékhelyiségig.

Előfordult, hogy annyira nyomta a baba a hólyagomat, hogy nem is tudtam tartani. Állandóan zavarban éreztem magam még a férjem előtt is. Attól tartottam, hogy a problémával járó kellemetlen szagokat nem csak én, hanem ő is érezni fogja, ezért nonstop tisztasági betétet használtam. A szülésznőm említette a kórházban, hogy ha hazamegyünk a kicsi fiammal, próbáljam ki a TENA Lady speciális betétjét. Bár a tisztaságit előtte is használtam és szerettem, mégis picit kételkedtem a dologban. Hogyan tudna egy betét egyszerre diszkrét, nedvszívó, szagsemlegesítő lenni friss és száraz érzetet biztosítva?!

Most jó pár alkalom után elmondhatom, hogy eddig még egyetlen egyszer sem hagyott cserben. Nem kell hazarohannom átázás miatt a bevásárlásból, nem kell jógázás közben attól tartanom, hogy a mellettem lévő érzi a vizeletcsepegéssel járó kellemetlen szagokat, és ami a legfontosabb, hogy most végre teljesen nyugodtan a babámra koncentrálhatok.

Két dolgot viszont nagyon sajnálok. Az egyik, hogy amikor nyolc éve szültem a lányom, akkor még nem volt TENA Lady speciális betét. Illetve azt, hogy a szülésznőm nem ajánlotta korábban, mert bizony már a terhességem idején is nagy hasznát vettem volna

. Megkeserítette a 9 hónapot, és még szülés után sem szabadultam meg tőle