Terhesség

Megjelent a Kismama magazin!

Zsanett és Zsombor mosolyog a Kismama címlapjáról. A címlapszavazás nyertesei anyák napi számot ajánlanak, tele aktuális témával.
2012. Április 11.

Vajon kitől öröklöm, hogy milyen anya leszek? Mennyit számít az otthonról hozott minta? Teljesen el lehet szakadni a gyerekkorból hozott csomagtól, vagy éppen ellenkezőleg: lehet-e teljesen ugyanazt csinálni, mint az anyánk? Ezekre a kérdésekre kerestük meg a válaszokat.

Nyárra készülődve végigvesszük, hogy milyen szempontokat kell figyelembe venniük a kisgyerekes családoknak, amikor a nyaralást tervezik. Az összeállításunk mellé homeopátiás úti patikát is csatolunk, hiszen lehet, hogy az erős gyógyszerek helyett elég a szelíd gyógymód.

Utánajártunk, hogy mi a helyzet a bölcsődékben. A bölcsődei gondozási díj bevezetésével luxussá válik az intézménybe járatni a gyereket? Milyen hosszú távú következményei lehetnek a törvénynek, és kik azok, akik továbbra is ingyenesen járhatnak?

Sokat beszélnek mostanában a szülés utáni depresszióról, úgy általánosságban. Pszichológus szakértőnk, Sződy Judit összeszedte, hogy milyen speciális kórképek jelentkezhetnek az újdonsült anyáknál, amelyek viszont nem mutatnak egyértelmű egyezést a szülés utáni depresszió tüneteivel. Az egyik, amikor az anyának nehéz (traumatikus) szülése volt, a másik a szoptatás alatt jelentkező furcsa állapot – a D-MER. Mindkét esetre konkrét tanácsokat ad a szakértő, amelyek könnyebbé teszik a helyzetet. A férfiakat is górcső alá vesszük, összeszedtük, hogy mitől termékeny a férfi, és milyen rögös néha az út az apaságig. A lapszám sztárja Nádas György unokája, aki nemrégiben született, és már boldogan gőgicsél. Nagy érvágás a családi kasszának a biztonsági ülés, amit tizenkét év alatt kétszer-háromszor is meg kell venned. Segítünk, hogy gazdaságos megoldást találj, feltérképeztük a piacon található babahordozókat, autósüléseket.

De olvashatsz még a bilitáncról, a terhességi diabéteszről, a vaspótlásról, a bőrápolásról, és finom, egészséges harapnivalókat ajánlunk a babának és az egész családnak.

Ha felkeltettük az érdeklődésed, lapozz bele a legfrissebb Kismamába!