Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Még mindig inkubátorban fekszenek a tízes ikrek, de jól vannak

Szerző: Babaszoba.hu

2021. június 18.

Forrás: babaszoba.hu

Nagyon aggódhatott az az édesanya, akinek azt mondták az orvosok, hogy hat babával várandós. Ilyenkor bizony már nagy a kockázata, hogy kevés lesz a hely az egészséges fejlődéshez. Hát még, ha tudta volna, hogy valójában tíz pici van a hasában...

Ismét megdőlt az ikerszüléshez fűződő rekord. Ha minden igaz, ma már a dél-afrikai, harminchét éves Gosiame Thamara Sithole a világcsúcs-tartó, aki nem kevesebb, mint tíz csecsemőnek adott életet június 7-én egy pretoriai kórházban. A szülés vélhetően megdöntötte a huszonöt éves, mali illetőségű Halima Cisse rekordját, aki májusban kilenc babát hozott világra egy marokkói klinikán.
Ilyen terhesség volt korábban is, de sajnos nem minden baba maradt meg.  
Illusztráció: Getty
Mint akkor, Gosiame esetében sem tudták pontosan megmondani előre, hogy hány pici érkezik. Halimánál hetet láttak az orvosok, most mindössze hatot. Nehéz lehet persze kibogozni azt az ultrahang-képet...
Végül hét fiú és három lány érkezett császármetszés segítségével, a huszonkilencedik terhességi héten.
Az igazán különleges az, hogy a tesók természetes módon fogantak, ami ritkaságnak számít a többszörös ikerterhességeknél. Sithole-nak már van egy hatéves ikerpárja, akik örömmel várják az újabb jövevényeket.
Mint az édesanya beszámolt róla a LadBible-nek, a terhesség korai szakaszát elég nehezen élte meg, sokat fájt a lába és gyomorégése is volt. Emellett sokat aggódott azon, hogy gyermekeit nem tudja egészségesen kihordani. Félelme nem is volt alaptalan, hiszen a többes terhességeknél sajnos gyakori, hogy nem minden baba éli túl a magas kockázatúnak számító szülést.
ITT láthatod a képeket az édesanyáról - még hatalmas pocakkal.
Szerencsére jelenleg mind a tíz csöppség jól van, persze mindannyian inkubátorban vannak természetszerűen kis születési súlyuk miatt. Az apa úgy nyilatkozott, hogy boldog és meghatott. Még az sem tudta kibillenteni a nyugalmából, hogy jelenleg épp munkanélküli. "Hét fiú és három lány, istenem! Tele vagyok érzelmekkel, alig tudok megszólalni" - nyilatkozta a szülés után közvetlenül.
A klinika orvosai elmondták, hogy a picik várhatóan még két-három hónapig náluk lesznek, de nagyon örülnek, hogy mindannyian egészségesek.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák