Terhesség

Még mindig inkubátorban fekszenek a tízes ikrek, de jól vannak

Nagyon aggódhatott az az édesanya, akinek azt mondták az orvosok, hogy hat babával várandós. Ilyenkor bizony már nagy a kockázata, hogy kevés lesz a hely az egészséges fejlődéshez. Hát még, ha tudta volna, hogy valójában tíz pici van a hasában...
2021. Június 18.
Illusztráció: Getty

Ismét megdőlt az ikerszüléshez fűződő rekord. Ha minden igaz, ma már a dél-afrikai, harminchét éves Gosiame Thamara Sithole a világcsúcs-tartó, aki nem kevesebb, mint tíz csecsemőnek adott életet június 7-én egy pretoriai kórházban. A szülés vélhetően megdöntötte a huszonöt éves, mali illetőségű Halima Cisse rekordját, aki májusban kilenc babát hozott világra egy marokkói klinikán.

Ilyen terhesség volt korábban is, de sajnos nem minden baba maradt meg.  

Mint akkor, Gosiame esetében sem tudták pontosan megmondani előre, hogy hány pici érkezik. Halimánál hetet láttak az orvosok, most mindössze hatot. Nehéz lehet persze kibogozni azt az ultrahang-képet…

Végül hét fiú és három lány érkezett császármetszés segítségével, a huszonkilencedik terhességi héten.

Az igazán különleges az, hogy a tesók természetes módon fogantak, ami ritkaságnak számít a többszörös ikerterhességeknél. Sithole-nak már van egy hatéves ikerpárja, akik örömmel várják az újabb jövevényeket.

Mint az édesanya beszámolt róla a LadBible-nek, a terhesség korai szakaszát elég nehezen élte meg, sokat fájt a lába és gyomorégése is volt. Emellett sokat aggódott azon, hogy gyermekeit nem tudja egészségesen kihordani. Félelme nem is volt alaptalan, hiszen a többes terhességeknél sajnos gyakori, hogy nem minden baba éli túl a magas kockázatúnak számító szülést.

ITT láthatod a képeket az édesanyáról – még hatalmas pocakkal.

Szerencsére jelenleg mind a tíz csöppség jól van, persze mindannyian inkubátorban vannak természetszerűen kis születési súlyuk miatt. Az apa úgy nyilatkozott, hogy boldog és meghatott. Még az sem tudta kibillenteni a nyugalmából, hogy jelenleg épp munkanélküli. “Hét fiú és három lány, istenem! Tele vagyok érzelmekkel, alig tudok megszólalni” – nyilatkozta a szülés után közvetlenül.

A klinika orvosai elmondták, hogy a picik várhatóan még két-három hónapig náluk lesznek, de nagyon örülnek, hogy mindannyian egészségesek.