Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Matrjoskában Matrjoska - így mondtam el, hogy babám lesz

Szerző: Babaszoba.hu

2011. december 15.

Forrás: Kismama magazin

Ki romantikusan terített asztalnál, ki poénokkal tűzdelve, más meg egyszerűen csak elmondja, hogy jön a trónörökös.

2006. augusztus 20-án született első kisfiunk, Berci. Mondhatni, "viharos" volt az érkezése, hiszen aznap volt a budapesti tűzijátékot romokba döntő hírhedt vihar.
Egyéves volt, amikor elhatároztuk: jöhet a kistestvér. A férjem nagybátyja azokban a hónapokban éppen Moszkvába utazott konferenciára. Nem tudom, honnan jutott eszembe, hogy nekem kell egy matrjoska baba, de azonnal írtam neki, hogy hozzon. Gondosan el is rejtettem, de a nagy hír bejelentésére bizony várni kellett. Mert a kistestvér bizony nem akart jelentkezni. Évek kellettek hozzá. Aztán!!! Egy hétfő reggel csináltam meg a tesztet. A férjem már nem volt itthon. Finom vacsorát rittyentettem estére, és átkutattam a szekrényt a régóta bujdosó matrjoska baba után. Szépen elrendeztem a kis családot: a legnagyobb lett az apuka, az utána következő az anyuka, egy kisebb darab Berci, a legkisebb pedig bekerült az anyukába. Majd kitettem a polcra, mert rohantam a munkába, ahonnan úgyis én érek haza legelőször.
Délután csörgött a férjem: ő a korábbi vonatot is elérte, megy Berciért az oviba, aztán sietnek haza. Ó, jaj, az most bizony nagy baj. Telefon a szomszédasszonynak, akinek volt kulcsa a lakásunkhoz:
- Anikó, drága, ne kérdezz semmit! Menj fel a lakásunkba, és a polcon lévő matrjoskákat vidd le a lakásotokba. Majd mindent elmesélek!
Tíz perc múlva jött az sms: "Mindent értek!"
Na, puff, a szomszéd előbb tud a babáról, mint a családom. Amikor hazaértem, átvettem a babákat. A vacsora igen kellemes hangulatban telt. A végén pedig elkezdtem handabandázni:
- Képzeljétek, délelőtt takarítottam, és találtam valamit. Kiraktam belőle a családunkat.
Előhoztam a "kis családot", és a kisfiamnak elkezdtem magyarázni, hogy ki kicsoda. Egyszer csak felkiáltott, az anyuka babát kézbe fogva:
- Anya, ebben csörög valami!
A férjem segített neki kinyitni a babát. Rögtön vágta a megoldást:
- Mankám, állapotos vagy?
- Igen.
- Biztos?
- Igen.
Egyszerre örült és egyszerre kételkedett, hogy mégiscsak sikerült, mégiscsak itt van már velünk egy pici baba. A módtól pedig, ahogy a tudtára adtam a nagy hírt, teljesen el volt ragadtatva. Marci baba 2011. június 25-én látta meg a napvilágot. Vele lett teljes a családunk.
Drégelyvári Bernadett

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák