Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Már a svájci rendőrség is nyomoz a CryoSave után

Szerző: Babaszoba.hu

2019. szeptember 16.

Forrás: Index.hu

Bűnügyi nyomozás folyik Svájcban a CryoSave után, a Magyarországon is évekig aktív őssejtbank ügyében.

Már a svájci rendőrség is nyomoz a CryoSave után (fotó: iStock)
Ahogy az Index korábban megírta, a CryoSave magyarországi leányvállalata egyszerűen felszívódott. A svájci anyacég sem az újságnak, sem a magyar ügyfeleknek nem adott magyarázatot vagy felvilágosítást. Ahogy később a lap kiderítette a CryoSave magyar leányvállalatából a pénzt kiszippantották egy svájci cégbe. Ez utóbbi cég után nyomoz most a svájci rendőrség.
A CryoSave korábban azt mondta, hogy a mintákat Lengyelországba szállították. Ugyanakkor az Index még augusztusban kiderítette, hogy az illetékes svájci egészségügyi hatóság megvonta a cégtől azt az engedélyt. Nem volt teljesen világos, hogy még engedéllyel vagy már anélkül szállították a mintákat Lengyelországba.
A svájci hatóságok mostani közlése szerint már tavasszal jelezte a CryoSave az ottani illetékes egészségügyi hatóságoknak, hogy a mintákat Lengyelországba szállítják át, tehát akkor, amikor még volt engedélyük. De valaminek mégiscsak kellett történnie, mert a svájci hatóságok augusztus végén nyomozást indítottak, szeptemberben pedig több helyszínen házkutatások is voltak - írja az Index.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Még nem vette fel a babaváró hitelt? (X)

Összegyűjtöttük az öt legfontosabb tudnivalót az állami kamattámogatott babaváró hitelről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések