Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Levél a várandós barátnőmnek - Hidd el, csodás anyuka leszel!

Szerző: Babaszoba.hu

2019. október 8.

Forrás: babaszoba.hu

"A legjobb barátnőmék most várják az első babájukat. Nagyon izgatott vagyok, mert az elképzelés, hogy saját magunk kicsi verziói fognak körülöttünk szaladgálni, igazán megható."

Levél a terhes legjobb barátomnak - csodás anyuka leszel! (Fotó: iStock)
Az első gyermek születése mindig nagy dolog. De a legjobb barátnőd első gyermekének a születése még nagyobb dolog, mert te is élvezheted a kisbaba hozta sok-sok örömöt és cukiságot, mindezt pedig a szüléssel járó fájdalmak nélkül. Ez külön öröm a számomra.
Ha rágondolok, mennyi minden fog megváltozni a legjobb barátnőm életében, annyi mindent szeretnék neki mondani. Ám néha, amikor valami fontosat akarsz közölni, egyszerűen nem jutnak eszedbe a megfelelő szavak.
Szóval inkább itt egy nyílt levél nektek mindazokkal a dolgokkal, amiket mondani akarok, de eddig még nem sikerült.

Drága legjobb barátnőm,

minden rendben lesz.
Tudom, hogy most tele vagy aggodalommal. Hogy tele vagy félelemmel. Az előtted álló események ijesztőnek, nagynak és rejtélyesnek tűnnek. Folyamatosan azon gondolkodsz, vajon milyen anyuka leszel, és hogy jó anya leszel-e majd. Amit én tudok - és ezt biztosan tudom -, hogy menni fog.
Miért? Nos, számos oka van.
Fantasztikus leszel.
Láttalak a saját gyerekeimmel is. Miközben te folyamatosan elbizonytalanodsz magadban (ahogy mindannyian tesszük), hogy vajon jó anya leszel-e, bennem nincsen semmi kétség. Az én gyerekeimmel kedves vagy, türelmes, szerető és szórakoztató. A saját gyermekeiddel is ilyen leszel, ha nem még inkább. Te vagy a legjószívűbb ember, akit csak ismerek. A kisbabád a legszerencsésebb baba a földön.
Kérj tőlem nyugodtan segítséget. Komolyan.
Szeretném, ha tudnád, hogy ha megszületik a babád, bármikor számíthatsz a segítségemre. Tudom, hogy úgy gondolod, hogy mivel nekem is három kisgyerekem van, nem tudok majd segíteni. De ez nem igaz. Számíthatsz rám. Ha tudok segíteni, fogok. Mert akarok. Mert nagyon szeretlek.
Szeretném, ha tudnád, hogy ha megszületik a babád, bármikor fordulhatsz hozzám tanácsért.
De ha nem akarod, nem kell megfogadnod.
Nem bánom, ha a saját utadat akarod majd járni. Örülni fogok neki. Mert nagyon szeretlek.
Hallgass meg minden tanácsot, amit kapsz, de kezeld őket fenntartásokkal.
Remek nagynéni leszek.
Szeretném, ha tudnád, hogy szeretni fogom a kisbabád. Emlékszel, te mennyire szeretted az enyéimet? Mindegyikőjüket? Annak ellenére, hogy mindketten szentül meg voltunk győződve, hogy nem szeretjük a kisbabákat, mielőtt ők megszülettek? Nos, amennyire te szeretted az én kisbabáimat, én is úgy fogom a tiédet. Mert nagyon szeretlek.
Szeretném, ha tudnád, hogy ha lehet, ott akarok majd járkálni, fel-alá, a kórházi váróteremben, miközben te életet adsz a gyermeketeknek - idegesen, aggódva és izgatottan, olyan undorító műanyag poharas kávéval a kezemben. Szeretnék az első lenni, akinek te és a férjed bemutatjátok a kis jövevényt, miután megszületett.
Annyira büszke vagyok rád!
Szeretném, ha tudnád, hogy bárhogy is fogod csinálni, én büszke vagyok rád. Akkor is, ha kérsz érzéstelenítést. Akkor is, ha nem. Ha a baba jól alszik. Vagy ha nem. Ha soha nem panaszkodsz fáradtságra. Ha minden egyes nap fáradtságra panaszkodsz. Ha kialakítasz egy napi rutint, vagy ha minden egyes napot úgy csinálsz, ahogy éppen történik, és így is mindent megoldasz.
Büszke vagyok rád, teljesen mindegy hogy fogod csinálni, nem számít, hogy birkózol meg a helyzettel, nem számít, hányszor érzed úgy, hogy ez neked nem megy. Mert tudom, hogy nem fogsz elbukni. Soha. És én büszke vagyok rád. Mert nagyon szeretlek.
Nem megyek sehová.
Szeretném, ha tudnád, hogy a családod vagyok. Soha nem volt lánytestvérem, de tudom, hogy ha lett is volna, téged akkor is jobban szeretnélek. Örökké a barátod leszek. A te gyerekeid, az én gyerekeim. A mi gyerekeink. Egy család. Mert nagyon szeretlek.
Szeretném, ha tudnád, hogy ha eljön az idő, és úgy érzed, hogy közelebb akarsz költözni a vér szerint családodhoz, meg fogom érteni. Nagyon fogsz hiányozni, de megértem. És én mindig itt leszek neked. Mert nagyon szeretlek.
Szeretném, ha tudnád, hogy mi mindig MI leszünk. Vidámak, viccesek és fantasztikusak. Akik mindig idéznek valahonnan, akik rajonganak a fiúbandákért, és fél pillantásokból értik egymást. Elég idősek ahhoz, hogy okosabbak legyenek, de a világ túl mókás ahhoz, hogy ennek megfelelően is viselkedjünk.
Lehet, hogy több minden vár most ránk, de továbbra is te és én lehetünk.
Annyi minden meg fog változni az életedben. De egy dolog biztos, hogy nem - Mi.
Kisbabád lesz!
Minden rendben lesz, hidd el.
Szeretlek,
a legjobb barátnőd
(VIA)
Kapcsolódó írásaink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák