Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Lábszárgörcs terhesség alatt

Szerző: Babaszoba.hu

2007. szeptember 5. | Frissítve: 2016. január 21.

Forrás: Kismama magazin

Legédesebb álmából ébreszt fel sok kismamát a várandósság második harmadától kezdve az éjszakai lábszárgörcs. A fokozott görcskészség a babavárás természetes velejárója.

Hormonális változások mellett a fokozott magnéziumszükséglet is szerepet játszik benne. Azoknál a kismamáknál, akik sokat hánytak az első hetekben, és az émelygés miatt keveset ettek, fokozott magnéziumvesztéssel is számolni kell. Terhességi cukorbetegségben és pajzsmirigy-túlműködésben szenvedő kismamáknál a szokásosnál gyakoribb ez a jelenség. Vajon tehetünk ellene valamit?
Éjszaka az a legegyszerűbb gyógymód, ha gyorsan felpattanunk, és talpra állunk. Ha nagyon fáj, próbáljuk az ágyban visszafelé húzni lábfejünket, ha közel a fal, próbáljuk talpunkat nekifeszíteni. Ha már oldódott a görcs, kérhetünk egy kis gyengéd masszázst.

Lábszárgörcs esetén ezt csináld


Tipp: Ha gyakran ismétlődik a lábszárgörcs, fogyasszunk lefekvés előtt egy maréknyi mandulát, és igyunk magnéziumban gazdag ásványvizet. Ha ez sem segít, beszéljük meg az orvossal a magnéziumpótlás lehetőségeit és javasolt adagját. Vassal együtt nem szabad magnéziumtablettát szedni!

További hasznos cikkek a magnézium fontosságáról:
 • Magnézium - a baba kedvéért
 • Mire utal, ha tikkel a szemed?
 • Egyél magnéziumot!
 • Elég magnéziumhoz jut a magzat?

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések