Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Különleges terhességi tesztet fejlesztettek ki

Szerző: Jaksa Petra

2017. december 22.

Forrás: babaszoba.hu

Az USA Élelmiszerbiztonsági és Gyógyszerészeti Hivatala (FDA) is jóváhagyta a legújabb biológiailag lebomló terhességi tesztet, ami nemcsak a nők, de a környezet számára is jobb.

Ha hiszed, ha nem, a terhességi tesztek külsőre semmit sem változtak 1987 óta (a digitális résztől eltekintve). Ez azt jelenti, hogy még mindig ugyanazokat a műanyag, biológiailag nem lebomló terhességi teszteket használjuk, amit akkor használtunk, mikor Whitney Houston először elénekelte a "I Wanna Dance With Somebody" című számát. Ez már önmagában is megbotránkozásra ad okot, de ha belegondolunk, hogy nincs más választásunk, mint hogy a kukába dobjuk őket, amik aztán a hulladéklerakó helyeken végzik, bizonyára még jobban felháborodunk, hiszen mindjárt 2018-at írunk.
Nos, ennek szerencsére vége, ugyanis két hölgy ? Bethany Edwards és Anna Simpson ? megalkotta az első lebomló, abszolút környezetkímélő, vécében lehúzható tesztet, ami valamikor 2018 második felében lesz majd kapható.
Ismerjétek meg Liát, a lehúzható, papírból készült terhességi tesztet
Ahogyan a legtöbb teszt, a Lia Diagnostics új innovatív változata is a vizeletből állapítja meg a terhességet, és ugyanúgy a két csík jelenti a pozitív eredményt. A lényegi különbség az anyagában van, a Lia tesztek ugyanis olyan speciális papírból készültek, ami vízzel érintkezve szinte azonnal szétmállik, ezért bátran lehúzhatjuk a vécén. Zseniális!
A tesztet a cég honlapján és az Amazonon lehet majd megrendelni, az ára pedig 9 és 22 dollár között lesz. Aki a honlapon vásárol, dönthet úgy is, hogy 10 dollárt a Liával együtt dolgozó egyik segítő társszervezetnek adományozza, amilyen többek között a kanadai Planned Parenthood Global is.
A tesztek idővel a világon bárhova rendelhetőek lesznek, ráadásul mindez csak a jéghegy csúcsa az alapító Bethany Edwards szerint. "Egy új, víz hatására, biológiailag lebomló anyagot fejlesztettünk ki. Mindez csak a kezdet, még rengeteg tervünk van vele? - olvasható a Parents.com-on.
További fontos cikkek teherbeesés és terhességi teszt témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák