Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Koronavírussal fertőzött anyának született egészséges kisbabája

Szerző: Babaszoba.hu

2020. február 4.

Forrás: babaszoba.hu

A kínai állami médiában jelent meg a hír, miszerint koronavírussal fertőzött anyának született egészséges kisbabája. Mindketten karanténban vannak.

Koronavírussal fertőzött anyának született egészséges kisbabája (fotó: iStock)
A 28 éves anya koronavírussal fertőzött, de a kisbaba egészségesen jött világra a fertőzés epicentrumában, de úgy tűnik nem fertőződött meg a vírussal.
Mindeközben rekordsebességgel épült fel egy giga kórház a fertőzött területen, várhatóan két héten belül egy újabb kórházat is építenek.
Annak ellenére, hogy Vuhan karantén alatt van a vírus tovább terjedt több tartományra is. Közben kínai orvosok dolgoznak a vírus ellenszerén, egyelőre úgy tűnik, a HIV fertőzés ellen használatos gyógyszer lehet a megoldás.
Közben az is kiderült, hogy egy ideig a kínai hatóságok megpróbálták eltitkolni a vírus létezését, már decemberben voltak jelei a koronavírusnak. Egy kínai orvos felhívta ismerősei figyelmét a vírusra, de még aznap éjjel beidézték és felelősségre vonták, majd pár nappal később aláírattak vele egy papírt, hogy törvénytelenül viselkedett. Ez a vírus a koronavírus volt.
A kínai egészségügyi hatóság kb. egy hónapig titkolta a vírust és azt, hogy emberről emberre terjed, így azok, akik akkor megfertőződtek nem kaptak megfelelő orvosi ellátást és bármerre utazhattak, bárkivel érintkezhettek.
Közben világszerte egyre nő a koronavírus-megbetegedések száma, hétfőn 64 ember halálát okozta a járvány a gócpontnak számító Hupej tartományban. A járvány következtében hétfő éjfélig az elhunytak száma 414-re emelkedett, míg az összes ott diagnosztizált fertőzötté 13 522-re.
(via)
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák