Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Koronavírusos kismama szült a Semmelweis Egyetemen

Szerző: Babaszoba.hu

2020. június 23.

Forrás: 24.hu

Koronavírussal fertőzött kismama szült a Semmelweis Egyetemen, várandóssága 31.hetében. A baba császármetszéssel jött világra.

Koronavírusos kismama szült a Semmelweis Egyetemen (fotó: Getty Images)
Koronavírussal fertőzött kismama adott életet koraszülött babájának a Semmelweis Egyetemen 06.18-án - áll az intézmény közleményében.
A terhesség 31. hetében, császármetszéssel született meg a kisbaba, 1450 grammos súllyal. Édesanyjánál nem sokkal a szülés előtt COVID-19 fertőzést diagnosztizáltak.
Az édesanyát koronavírus okozta megbetegedésre utaló tünetek, illetve koraszülés veszélye miatt szállították át egy fővárosi kórházból a Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájára - amely a koronavírusos betegek ellátására kijelölt intézmény.
A kismamán azonnal PCR-tesztet végeztek,  ami pozitív lett. A kismamát elkülönítették a többiektől. A magzat medencevégű fekvése miatt a szülés korai megindulása után császármetszést végeztek. A műtét zavartalan volt, azt a fertőzésveszély maximális kizárását elősegítő szabályoknak megfelelően végezték el. Magyarországon ez az első eset, hogy Covid-19 vírusfertőzött kismamánál hajtottak végre császármetszést.
Az édesanya és a kisbaba állapota is stabil, az újszülöttön végzett PCR-teszt eredménye negatív lett.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák