Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Koronavírusos anyáknak születtek egészséges gyermekeik Indiában

Szerző: Babaszoba.hu

2020. május 25.

Forrás: MedicalOnline

Több mint száz egészséges gyermek született új koronavírussal fertőzött anyáktól a nyugat-indiai Mumbai egyik kórházában. A későbbi tesztek is negatívak lettek.

Koronavírusos anyáknak születtek egészséges gyermekeik Indiában (fotó: Getty Images)
A múlt hónapban 115 baba született az Indiai Mumbai egyik kórházában, közülük csupán 3 babánál mutatták ki a fertőzést, de a későbbi tesztek már nem jelezték a fertőzést - írja a BBC News nyomán a medicalonline.hu. Mumbaiban mintegy 24 ezer fertőzött van és több mint 800-an haltak meg.
A kórházban két koronavírusos anya meghalt, egyikük még gyermeke megszületése előtt. A koronavírusos várandós anyák több mint felénél császármetszéssel születtek meg a babák, másik felük hüvelyi úton szült. A babák közül 59 lány és 56 fiú.
  • Kapcsolódó: Nem emlékezett a terhességére a koronavírusos anyuka
    A kórházban szült 22 anyát más egészségügy intézményekből irányították át. Az orvosok nem tudják, hogy ők még otthonukban, valahol kültéren vagy a másik kórházban fertőződtek-e meg a vírussal.
A Covid-19-ben szenvedő anyákat 65 orvos és 24 ápoló kezeli egy 40 személyes speciális osztályon. Mivel egyre nő a fertőzöttek száma, a kórház azt tervezi, hogy további 34 ággyal bővítik a részleget.
"Szerencsénk van, mert a legtöbb fertőzött nő tünetmentes. Néhánynak volt láza és légszomjra panaszkodott. Kezelésben részesítettük őket, és a szülés után távozhattak a kórházból" - mondta Arun Najak, a szülészeti osztály vezetője.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák