Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Koronavírus elleni antitestekkel született egy baba

Szerző: Babaszoba.hu

2021. március 18.

Forrás: babaszoba.hu

Néhány héttel azután, hogy az anyát beoltották koronavírus elleni antitestekkel született egy csecsemő Floridában. Ő lehet az első csecsemő a világon, aki koronavírus elleni antitestekkel született.

Koronavírus elleni antitestekkel született egy baba (fotó: Getty Images)
A floridai nő három héttel kislánya megszületése előtt kapta meg a Moderna vakcinát. A köldökzsinórból vett vér vizsgálatakor mutatták ki a babánál az antitesteket.
A floridai nő egészségügyi dolgozó, aki a terhesség 36.hetében kapta meg a Moderna vakcina első adagját. Három héttel később egészséges kislánya született, spontán, hüvelyi úton. A babától köldökzsinórból vérmintát vettek, ekkor állapították meg, hogy az újszülött koronavírus elleni antitestekkel született. Paul Gilbert gyermekorvos úgy nyilatkozott, hogy tudomása szerint ez az első alkalom a világon, hogy egy kisbaba koronavírus elleni antitestekkel született meg.
Az orvosok ugyanakkor arra egyelőre nem tudnak válaszolni, hogy mennyire erősen védett így a baba illetve, hogy az antitestek meddig maradnak meg a vérében, azaz milyen tartós a védelme.
Az anya azóta megkapta a második adag Moderna vakcinát, amelyet az első után 28 nappal kell beadni - jegyezték meg a kutatók.
(Cikk forrása: romper.com)

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák