Terhesség

Koronavírus: a törlesztőrészlet nem emelkedhet 2021-től

A futamidő hosszabbodik, de a törlesztőrészlet nem emelkedik - mondta el Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki sajtótájékoztatón.
2020. Március 26.
261-re nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma (Fotó: Getty Images)

Szárnyra kapott a hír, hogy 2021. január 1-től, a moratórum lejártával emelkedik az ismét esedékes törlesztőrészlet. Ez nem így van – mondta el Gulyás Gergely. Potenciálisan ezzel az intézkedéssel 3000 milliárd forint marad a családoknál, ezért hozta a kormány ezt az intézkedést – tette hozzá a politikus.

261-re nőtt a beazonosított újkoronavírus-fertőzöttek száma

Magyarországon a gyógyultak száma héttel emelkedett – írta a koronavirus.gov.hu csütörtök reggel. Azt írják: újabb magyar állampolgároknál mutatták ki a fertőzést. Az eddigi 21-ről 28-ra nőtt a gyógyultak száma. Összesítésük szerint a Magyarországon beazonosított újkoronavírus-fertőzöttek száma: 261. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnami és 247 magyar állampolgár.

Az oldal adatai szerint a betegségbe mostanáig tízen haltak bele. Kórházi karanténban százan vannak. A mintavételek száma 8005. Kiemelték: a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

Forrás: Babaszoba.hu/MTI