Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Koronavírus: a babavárót és a diákhitelt sem kell törleszteni

Címkék:

koronavírus

Szerző: Galgóczi Edina

2020. március 19.

Forrás: babaszoba.hu

A gazdasági mentőintézkedések része az is, hogy a babaváró hitelt és a diákhitelt sem kell fizetni december 31-ig - mondta el Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, frakcióvezető egy csütörtöki sajtótájékoztató keretében.

A babaváró hitel visszafizetési határideje nem hosszabbodik - tette hozzá. A munkahelyek megóvása nagyon fontos, reménykedik benne a kormány, hogy a munkahelyek megtartása érdekében születnek majd kreatív megoldások, mint például a 4 napos munkahét, vagy a fizetés mérsékelt ideiglenes csökkentése, ha nagyon szükséges.
Aki szeretné, vagy tudja (mert megmaradt a munkahelye), továbbra is fizetheti a hitelét. Közös megegyezést nem szabad aláírnia egy munkavállalónak sem, ha a járvány miatt leépítik a cégnél - figyelmeztetett Gulyás Gergely.
Kell-e jelezni a banknál, hogy nem szeretnénk fizetni a hitelt? - vetődik fel a kérdés. Gulyás Gergely elmondta: az alaphelyzet az, ha valaki nem akar fizetni, vagy nem fizet, akkor annak nincs következménye. A bankszövetségnél a döntés, hogy hogy zajlik a pontos kivitelezése a moratóriumnak.
Koronavírus: a babavárót és a diákhitelt sem kell törleszteni (Fotó: Getty Images)

Fontos gazdasági intézkedéseket jelentett be Orbán Viktor szerdán

A lakossági és vállalati hiteltörlesztési moratóriumon túl - amely december 31-ig érvényes -, elengedik a járulékfizetési kötelezettséget a vendéglátásban, turizmusban, szórakoztatóiparban, taxiszolgáltatásban, valamint a sport, kultúra, szektorban dolgozóknak. Nem fizetnek nyugdíjjárulékot, s az egészségbiztosítási díjuk a minimumra csökken. A helyiségbérleti szerződéseket nem lehet felmondani, a bérleti díjakat nem lehet fölemelni. Ezek az intézkedések június 30-ig érvényesek.
Az újonnan kötött fogyasztói hitelek THM-ét 5 százalékban maximalizálják.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák