Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Körömfestés terhesség alatt

Szerző: Babaszoba.hu

2007. szeptember 6. | Frissítve: 2016. január 28.

Forrás: Kismama magazin

Kezük és lábuk körmeit a terhes nők is nyugodtan kifesthetik, hiszen ebből semmilyen káros anyag nem jut át a szervezetükbe. De lemosáskor már legyenek óvatosabbak!

Bizonyára minden kismama tapasztalja, hogy bőre, haja és körme soha nem volt még olyan szép és erős, mint a várandósság alatt. Használjuk ki ezt az időt. Az ápoltság fontos része a szép, tiszta köröm, amit bátran ki lehet festeni a terhesség 9 hónapja alatt is. Egyedül az acetonos körömlakklemosóval jó, ha vigyázunk.

Nyugodtan használjunk körömlakkot a terhesség alatt is


Az aceton szúrós szaga könnyen okozhat hányingert, rosszullétet, különösen az első harmadban. Jobb, ha előre csomagolt, lemosószerrel átitatott lapocskát vásárolsz, amelyhez nem kell üvegeket nyitogatni, és közvetlenül belélegeznie az oldószert. Az is segít, ha szabad levegőn vagy nyitott ablaknál mosod le a lakkot. A lábkörmöket az utolsó hónapokban már nehéz egyedül levágni. Bízd ezt a munkát párodra vagy szakképzett pedikűrösre.
Egyedül a műkörmökkel bánj óvatosan - ennek felrakásához és leszedéséhez hosszú időn át kell közvetlenül belélegezni az oldószereket, a kellemetlen szagú zselét és csiszoláskor a port. A szülés előtt érdemes a kéz körmeit egészen rövidre vágni: az újszülött ellátásához ez a legpraktikusabb, mert azzal lehet legkevésbé felsérteni a kisbaba érzékeny bőrét, és alatta nem tudnak elszaporodni a kórokozók!

Ezek is érdekelhetnek:
 • Lábápolás a várandósság alatt
 • Ezt ne csináld terhesség alatt!
 • Szexi kismamák
 • Szépségápolás és várandósság

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Kapcsolódó fórum témák