Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

"Kívánós" kismamák

Szerző: Babaszoba.hu

2007. szeptember 6. | Frissítve: 2019. november 5.

Forrás: Kismama magazin

Ezúttal nem különleges ételkombinációkra gondoltunk, hanem egészen másféle kívánságokra! Nagyon változó, mennyire vágynak a szexre a kismamák.

Vannak, akiknek az első pillanattól kezdve egészen a szoptatás végéig elmegy a kedvük a szeretkezéstől, ám sokan épp az ellenkezőjét tapasztalják. A másállapottal együtt járó alhasi vérbőség különösen kívánóssá teszi őket az ágyban, ráadásul az orgazmus is hosszan tartóbb, mélyebb lehet ennek következtében.

Nem kell tartani a terhesség alatti érintkezéstől


Szerencsére ma már az orvosok sem tiltják a terhesség alatti szexet, csak akkor, ha vérzés vagy fenyegető vetélés veszélyezteti a magzatot. Minden más esetben már csak az apukát kell meggyőzni, hogy a behatolás nem árt a babának, hiszen ő mélyen a méhben helyezkedik el, és a magzatvíz minden zötykölődéstől megóvja.
Ha egymáshoz hűséges partnerekről van szó, a fertőzés veszélyétől sem kell tartani, hiszen egymás testének baktériumflóráját már jól ismerik. De az orgazmussal együtt járó méhösszehúzódások sem veszélyesek a magzatra nézve, hiszen ezek egészen másmilyenek, mint amelyek a szülés megindulásáért felelősek.

Vannak babák, akik az anyukával együtt elbágyadnak, elcsendesednek a csúcspont után, mások épp ellenkezőleg, felélénkülnek, rugdosnak, ficánkolnak. Mindkettő teljesen természetes, és egyik sem utal arra, hogy a babát zavarná szülei szexuális kapcsolata. Sőt! Ha boldog a kismama, a vérében olyan boldogsághormonok kezdenek keringeni, amelyek a magzatot is jobb kedvűvé teszik.

Ezek is érdekelni fognak:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Még nem vette fel a babaváró hitelt? (X)

Összegyűjtöttük az öt legfontosabb tudnivalót az állami kamattámogatott babaváró hitelről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések