Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kiszámolták, mennyit nyernének a háromgyerekesek az adómentességgel

Szerző: Babaszoba.hu

2018. október 8.

Forrás: Infostart.hu

Ha tényleg bevezetik a háromgyerekes nőknek az élethosszig tartó szja-mentességet, akkor akár tízmilliókhoz is juthatnak - a portfolio.hu számolt utána.

Ha átlagbérrel számolunk, akkor egy háromgyerekes nő 18 millió forinttal járna jobban az élethosszig tartó szja-mentességel.
Ahogy mi is beszámoltunk róla a Magyar Idők kormányzati forrásra hivatkozva arról írt, hogy a gyermekvállalás ösztönzésére a kormány legújabb elképzelése, hogy a háromgyerekes nők életük végéig mentesülnének a személyijövedelemadó megfizetése alól.
A portfolio.hu elemzője Csiki Gergely az InfoRádiónak elmondta, hogy nem lehet egyelőre tudni, hogy kikre fog vonatkozni az szja-mentesség, így nehéz kiszámolni, hogy ki mennyi pénzt kaphat.
Kiszámolták, mennyit nyernének a háromgyerekesek az adómentességgel
"Ha azt elfogadjuk, hogy minden olyan esetben érvényes lesz ez az újfajta kedvezmény, ahol van három gyermek, akkor jelentősebb költségvetési hatásokkal számolhatunk. De arról nehéz becslést mondani, hogy hányan vannak, akik három gyermeket már felneveltek, ők azok, akik azonnal igénybe tudnák venni, ha aktívak a munkaerőpiacon" - fogalmazott Csiki. "Három vagy annál több gyermekes háztartás, ahol a gyermekek 18 év alattiak, 173 ezer van. Rájuk szinte azonnal érvényes lesz a kedvezmény."
A költségvetésnek ez 100 milliárd forintos bevételkiesést jelentene. Csiki azt is elmondta, hogy azok a nők, akik 39 éves korukban visszatérnek dolgozni és három gyermekük van, ha átlagbérrel számolunk 18 millió forinttal járnak jobban.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések