Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kiszagolják a nők leendő gyermekeik apját

Szerző: Babaszoba.hu

2013. szeptember 15. | Frissítve: 2018. augusztus 28.

Forrás: Medipress

A nők képesek kiszimatolni azokat a férfiakat, akinek biológiai adottságai ideálisak az utódlásra, ami tudat alatt szerepet játszhat a párválasztásban.

Kiszagolják a nők leendő gyermekeik apját

Van, akinek a külső a legfontosabb, míg mások a belső értékekre helyezik a hangsúlyt - de az illat mindenki számára egyaránt lényeges egy friss kutatás szerint. Daniel Davis professzor új könyvében, amely a The Compatibility Gene címet kapta, elmagyarázza, milyen szerepet játszik a genetika a vonzalom kialakulásában.
A Manchesteri Egyetem szakértőjének álláspontja az úgynevezett "szagos póló" kísérleten alapul, amelynek során a svájci Claus Wedekind professzor csapata arra kért egyetemi hallgató férfiakat, hogy két éjszakán át viseljenek egy pólót anélkül, hogy bármit tennének természetes testszaguk megváltoztatásáért. A kutatók az idő leteltével dobozba tették a ruhadarabokat, és női hallgatókkal szagoltatták meg, hogy rangsorolják, melyik mennyire intenzív, kellemes és szexi.
Az eredmények alapján a nők azon férfiak illatát kedvelték, akiknek más kompatibilitás génjeik voltak, így utódlás esetén a csemetének jobbak lennének az egészségügyi kilátásai.
"Mindannyian körülbelül 25 ezer hasonló emberi génnel élünk. Ezek némelyike eltérő, például azok, amelyek a szem- és hajszínért felelnek. De én csak a kompatibilitás géneket vizsgáltam, amelyek a leginkább eltérnek közöttünk. Legfontosabb tulajdonságuk, hogy az immunrendszer részét képezik, tehát irányítják a betegségek legyőzésének folyamatát. Sőt, a legfrissebb kutatások szerint az agyi ideghálózatot, a vonzalom érzését és a szaporodást is befolyásolják" - magyarázta Davis professzor.
Az már bebizonyosodott, hogy az egerek és a tüskés pikóhalak kizárólag szag alapján választanak párt - emberekre egyelőre nem vonatkoztatható ugyanez a minta.
Kapcsolódó cikkeink párválasztás témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések