Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kisfiú vagy kislány? A lufik elárulták!

Szerző: Szőke Anna

2019. február 28.

Forrás: babaszoba.hu

Már Magyarországon is egyre elterjedtebb, hogy a szülők kisbabájuk nemét egy "leleplező party" keretein belül tudják meg, illetve egyre többen választják ezt a módját annak, hogy közöljék a nagy hírt rokonaikkal, barátaikkal, ismerőseikkel.

Kisfiú vagy kislány? A lufik elárulják!
Gergő és Reni májusra várják első gyermeküket. Számukra az első pillanattól fogva teljesen mindegy volt, milyen nemű lesz kisbabájuk, csak az számított, hogy egészséges legyen. Mivel azonban családjukkal rendkívül szoros kapcsolatot ápolnak, szerették volna, hogy ezt a fontos információt egyszerre tudják meg, együtt élhessék át az izgalmat és a boldogságot.
A kismama először a tévében látott egy interjút az angolul gender reveal-nek nevezett szokásról, s már akkor nagyon megtetszett neki az ötlet. A páros aztán az interneten is egyre többször találkozott ilyen történetekkel, videókkal s világossá vált számukra, hogy egy ilyen party kitűnő lehetőség lenne arra, hogy bevonják családtagjaikat is a babavárás legfontosabb pillanataiba.
A leleplező partykat általában egy beépített segítő közreműködésével végzik, aki tudja a kicsi nemét és így elintézi a szükséges kellékek beszerzését. Reniéknél azonban a kismama maga vállalta be a szuper titkos hadművelet kivitelezését.
"Már az első ultrahangnál jeleztük az orvosunknak, hogy még ha lát is valamit, akkor se mondja el nekünk, hanem írja le egy darab papírra. Miután két alkalommal is ugyanarra az eredményre jutott, nekiláttam a szervezésnek. Mivel egy étteremben foglaltunk asztalt, így nem akartunk tortával bajlódni, más megoldást választottunk. Volt egy nagy kartondobozunk, vettem díszeket, csomagolópapírt, amivel kidekoráltam. Az ultrahangon kapott cetlivel mentem el végül a partykellékes boltba, ahol megkértem a hölgyet, hogy annak megfelelő színű, héliumos lufikkal töltse meg a dobozt, amilyen nemet a papírdarabra írva lát" - részletezi az előkészületeket Reni.
A születendő gyermek nemét számtalan jópofa formában lehet leleplezni, de általánosságban elmondhatjuk, hogy egyelőre a kék/rózsaszín krémmel töltött torták illetve a megfelelő színű lufikkal megpakolt dobozok a leginkább elterjedt módjai a nagy bejelentésnek.
Gergő és Reni leleplezése egy vasárnapi ebéd keretein belül zajlott le, ahová meghívták legfontosabb családtagjaikat is. A 31 fős társaság tagjai közül többen még vidékről, sőt külföldről is eljöttek a nagy eseményre.
"Az én családomban szigorú hagyomány a közös vasárnapi ebéd, és nekem ez a tradíció nagyon fontos helyet foglal el a szívemben. Mivel a párom családjának több tagja is messze él tőlünk, így igényelt némi szervezést, mire mindenkit össze tudtunk csődíteni. Végül egy decemberi vasárnapon sikerült népes családunkat egy asztalhoz ültetnünk. Édesanyám szépséges meghívókat készített, amelyeket elpostáztunk a vendégeinknek, ezen menü és itallap is szerepelt, nagyon alaposak voltunk. A meghívón jeleztük továbbá azt is, hogy lehetőleg mindenki olyan színű ruhában érkezzen, amilyen nemű babára tippel; tehát ha kisfiúra, akkor kékben, ha pedig kislányra számít, akkor rózsaszínben" - idézi fel Reni.
Amikor elérkezett a nagy nap, és a család már elfogyasztotta a főfogást, Reni és Gergő az asztalfőre állt, hatalmas dobozuk mellé;
"Gergő mondott egy rövid beszédet, megköszönte a rokonainknak, hogy osztoznak örömünkben és hogy még messziről is eljöttek a számunkra oly kedves alkalomra. Az izgalom a tetőfokára hágott, nekünk sem volt a leghalványabb sejtelmünk sem arról, hogy milyen színű lufik fognak előbukkanni a díszes kartondobozból" - emlékszik vissza a leleplezés előtti pillanatokra a kismama.
A baba nemét különböző hiedelmek, megfigyelések alapján is gyakran szokták tippelni, jósolni. De legtöbb esetben ezeknek semmilyen tudományos ereje nincs. Reninek sokszor mondták, hogy erőteljes reggeli rosszullétei kislányra utalnak, de kisfiúra is többen tippeltek, főleg a viszonylag korai ultrahangos eredmények miatt. Reni és Gergő szíve ugyanakkorát dobbant volna akár kék, akár rózsaszín lufik reppennek ki a dobozból.
"Hatalmas öröm volt, amikor kinyitottuk a dobozt és előbukkantak a rózsaszín lufik. Potyogtak az örömkönnyek. Még most is mosolygok és libabőrös leszek, ha visszaemlékszem a pillanatra, amikor megtudtuk, hogy Lenke érkezik hozzánk. Gergő sokat hangoztatta az elejétől, hogy szerinte kislányunk lesz. Érdekes, de nekem nem voltak megérzéseim ezzel kapcsolatban, az én fejemben folyton csak az járt, hogy egészséges legyen a kicsi" - számol be a megható pillanatról Reni.
Habár a gender reveal különösen a közösségi médiában és a videómegosztó portálokon népszerű, a pár legkevésbé sem megosztási szándékkal szervezte meg az eseményt.
"Mi nem igazán kedveljük az ilyen jellegű dolgokat. Instagrammunk nincs is és a Facebookot is csak munkára használjuk. Hiszünk a személyes kapcsolatok fontosságában, a kicsivel kapcsolatos bejelentéseket is igyekeztünk szinte minden esetben személyesen megtenni. A leleplező ebédet pedig egy emlékezetes közös családi élménynek gondoltuk, és remek indok volt arra, hogy tényleg minden szerettünket egy fedél alá hozzuk. Bármikor újra csinálnám, ha egyszer kislányunknak testvérkéje lesz, biztosan ugyanígy fogunk tenni" - összegzi gondolatait a boldog kismama.
Te jártál már leleplező partyn? Esetleg tartottál ilyen eseményt várandósságod alatt?

Játssz és nyerj 150 000 Ft értékű exkluzív kismamafotózást!

Készíts Te is "gender reveal" fotót vagy videót, és töltsd fel a Babaszoba legújabb játékában!

A Ki lakik a pocakban? - játék keretében két 150 000 Ft értékű exkluzív fotózás lel gazdára az Elevit jóvoltából. A fotókat az ország legnépszerűbb kismamafotósa készíti el

Ne hagyd ki! Légy kreatív, fotózz, videózz, töltsd fel, gyűjtsd a szavazatokat és nyerj egy felejthetetlen élményt!

IRÁNY A JÁTÉK >>

Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések