Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kiderült, ki nyerte az Év Szülészete 2011 díjatA Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ Nonprofit Kft. és Egyetemi Oktató Kórház szülészete kapta a legtöbb pontot

Szerző: Bálits Éva

2011. szeptember 7.

Forrás: babaszoba.hu

A babaszoba.hu díjat alapított Az "Év Szülészete 2011" névvel, hogy maguk a kismamák és a családok dönthessék el, hol szeretnek leginkább szülni.

A hivatalos díjátadásra 2011. szeptember 7-én, az MTA dísztermében került sor. Az elismerés értékét növeli, hogy az egyes díjakat a nyertesek olyan szaktekintélyektől vehették át, mint dr. Kissné dr. Horváth Ildikó, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Egészségpolitikai Főosztályának főosztályvezetője (a fődíjat adta át), Csetneki Julianna, a MESZK Szülésznői Tagozatának vezetője (a szülőszobai ellátás díját adta át), dr. Mészner Zsófia, az OGYEI főigazgatója (a gyermekágyi és újszülöttellátás díját adta át), illetve Prokopp Dóra volt mentőorvos és műsorvezető a felszereltség és környezet kategória díját adta át.

Díjátadó az Akadémia dísztermében
Fotó: Fábián Olga

A szülők három hónapon át tartó internetes szavazáson értékelték a hazai, állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő szülészeteket.
A díj megalapításának célja az volt, hogy méltó beszédtéma legyen a szülés és a születés helyzete, segítőinek munkája és megbecsülése. Ennek megfelelően három kategóriában lehetett május 2-tól július végéig értékelni a szülészeteket, mégpedig szülőszobai ellátás, a gyermekágyi és újszülöttellátás, a felszereltség és környezet alapján.

Külön érdekességnek számított a szavazás lebonyolítása során, hogy csak azok a felhasználók tudtak szavazni, akik a babaszoba.hu oldalán létrehozott regisztrációjukat összekötötték a Facebook-fiókjukkal. Erre a szavazás hitelessége miatt volt szükség: a fiókok tulajdonosainak legalább húsz ismerőssel kellett rendelkezniük, illetve legalább egy olyan bejegyzéssel, like-kal vagy feltöltött fotóval, amely 90 napnál régebbi.

A verseny végeredményét tekintve pedig az az érdekes eredmény született, hogy a díjazottak között nincs egy sem a nagy forgalmú, kiválóan felszerelt fővárosi szülészetek közül. Ugyanakkor a Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ Nonprofit Kft. és Egyetemi Oktató Kórház, valamint a csornai Margit Kórház két díjjal is gazdagodott. Az eredmények teljes listáját itt találjuk.

- A végeredmény mindannyiunkat váratlanul ért, annál is inkább, mert három év alatt a magazin riportereivel bejártuk az ország összes, még működő szülészetét, és a tapasztalatok alapján egészen másra számítottunk - vélekedett Bálits Éva, a babaszoba.hu és a Kismama magazin főszerkesztője. - Azt gondoljuk, vidéken erősebbek az érzelmi szálak, míg a híres, élenjáró fővárosi szülészetek vendégei magasabb elvárásokat támasztanak az ellátással szemben, kritikusabbak, ha nem találnak mindent tökéletesnek, ezért fordulhatott elő, hogy könnyebben lepontozták a választott intézményt.

Az összesített verseny nyertesei:---

A kategóriánkénti verseny győztes szülészetei:
Szülőszobai ellátás kategória
- Margit Kórház, Csorna

Gyermekágyi és újszülöttellátás kategória
- Városi Önkormányzat Kátai Gábor Kórház-Rendelőintézet, Karcag

Felszereltség és környezet kategória
- Miskolci Semmelweis Ignác Egészségügyi Központ Nonprofit Kft. és Egyetemi Oktató Kórház

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések