Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kicsi vagy kocsi?

Szerző: Babaszoba.hu

2008. február 3.

Forrás: Kismama magazin

Van, aki képes ragaszkodni tudatos elhatározásához, és véghezviszi a tervet: előbb minden anyagi feltételt megteremt a kis trónörökös érkezéséhez.

A gyermekvállalás időpontja főként emiatt tolódik egyre későbbre, noha az első szülésre hazánkban az európai átlaghoz viszonyítva még mindig viszonylag korán, átlagosan huszonegy éves korban kerül sor.
Más nem tudja kivárni az ideálisnak mondott körülményeket, hanem bízik abban, hogy az élet gyerekkel is megy tovább, és végül a család így is révbe ér majd. Mindkét esetnek lehet jó és rossz kimenetele. Az évekig az anyagi biztonságért dolgozó párnak sajnos van esélye arra, hogy érzelmileg eltávolodjanak egymástól, mire a baba megérkezik. A "bizonytalanba" született baba viszont új irányt szabhat a szülők életének, ami akár jó is lehet.
A valóság az, hogy a gyermek szempontjából nem az a fontos, hogy baldachinos ágy és külön szoba várja, hanem hogy a szülők szívében legyen számára hely. Ha a szülőpár úgy érzi biztonságban gyermekét, hogy megteremtette a tárgyi és anyagi alapokat, akkor legjobb, ha ezt teszi. Számukra ez is a lelki felkészülés része. Van, akinek nem kiemelkedően fontosak az élet tárgyi feltételei. El tudja képzelni, hogy gyermeke örökölt ruhában jár, kölcsön kiságyban alszik, és nem hord márkás pelenkát. Ha mindkét szülő így érez és gondolkodik, ők is jó feltételeket teremthetnek a család kiegyensúlyozott életéhez.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák