Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ki dönti el, hogy mi legyen a gyerek neve?Mennyi beleszólása van a családnak?

Szerző: Babaszoba.hu

2013. december 6.

Forrás: HáziPatika.com

Az Ursula blog egyik olvasója érdekes kérdést tett fel: ki dönti el, hogy mi legyen a születendő gyermek neve. Mennyi beleszólása van ebbe a családnak, és mit tegyen a kismama, ha az ő kedvencéről egyszerűen nem vesznek tudomást.

"7 hónapos terhes vagyok az első gyermekemmel, a hetedik hónapban járok. 25 éves vagyok, és már évekkel ezelőtt megálmodtam, hogy lesz egy kisfiam és Samunak fogják hívni, szerelmes vagyok ebbe a névben. De a férjem családja összefogott ellenem, mert már sokadig felmenő is István náluk (a férjem is), és nem tudják elképzelni, hogy más nevet kapjon az első unokájuk" - írja az Ursula blog egyik kétségbeesett olvasója, Ágota.
A gyermek nevének eldöntése mindig komoly kérdés, van, aki már évekkel a fogantatás előtt kiválasztja a kedvenceit, másnak csak a szülőszobán jut eszébe egy jó név. Igazából arra is van lehetőség, hogy egy kicsit várjunk a névadással...

De mi van akkor, ha egyszerűen nem tudunk megegyezni, mi, szülők? Vagy ha az anyósék mindenáron bele akarnak szólni a döntésbe?

"Az anyja nem állt soha direkt közénk, sőt szerintem kedvel is engem a mama, de... Mindig ott van a de. Nem csatázik velem nyílt színen, csak időnként szurkál alattomosan, mindig csak egy kicsit ferdít, de mindig úgy, hogy előnytelenül jöjjek ki belőle. Eddig ezt tudtam kezelni, voltak apróbb konfliktusok, de sosem volt direkt összecsapás, nem kellett a férjemnek kettőnk közül dönteni. Nagyon várták már az unokát, nagy volt az öröm, mikor pozitív lett a teszt. Együtt meséltük el a párommal, és az első mondatuk az volt, hogy végre új Pisti költözik a családba" - írja Ágota.

Mit lehet ilyen esetben tenni? Ti hogyan döntöttetek a kicsi nevéről?

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések