Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Két nap alatt 1000 kismama kapta meg a koronavírus elleni vakcinát

Szerző: Babaszoba.hu

2021. március 30.

Forrás: 24.hu

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora elmondta, hogy a klinikai tapasztalok alapján döntöttek arról, hogy beoltják a kismamákat, mert a vírus a magzati életet is veszélyezteti. Két nap alatt ezer kismama kapta meg az oltást.

Két nap alatt 1000 kismama kapta meg a koronavírus elleni vakcinát (fotó: Getty Images)
Merkely Béla az M1 aktuális csatornán azt is elmondta, hogy a Harvard Egyetem publikációja szerint az oltás nemcsak az anyának, hanem a magzatnak is védettséget biztosít, vagyis a baba védetten jön a világra.
Hozzátette, hogy elsősorban az ismeretek hiánya szüli a félelmet az oltásokkal kapcsolatban, ezért a Semmelweis Egyetem Klinikaland címmel ismeretterjesztő animációs kisfilmet készített az oltásokról, a vakcinák működéséről.
Merkely Béla azt kéri, hogy még másfél hónapig tartsunk ki, azután szerinte jelentősen csökkennek majd a koronavírus-járvány adatai. Ha magunk elé nézünk, nagyjából másfél hónapunk van ebből a járványból, utána jelentősen fognak csökkenni a számok. Másfél hónapot bírjunk még ki és akkor lesz egy nagyon szép nyarunk, amikor újra egyesülhetnek a családok és felszabadultan tudunk pihenni - mondta.
A Semmelweis Egyetem rektora azt is elmondta, hogy a keleti vakcinák miatt Magyarországon már 20 százalékos az átoltottság, szemben az uniós 12,5 százalékkal.
Merkely Béla arra is figyelmeztetett, hogy a tavaszi idő ellenére is hordjunk továbbra is maszkot. Ha maszkban fertőződünk meg, akkor kisebb mennyiségű vírus kerül a szervezetünkbe, így a betegség enyhébb lefolyású lehet.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések