Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Két külön méhben két babával terhes egy brit nő

Szerző: Babaszoba.hu

2020. június 29.

Forrás: Index.hu

Bár már két gyermeke van, a 28 éves Kelly Fairhurst csak most tudta meg, hogy két méhe van.

Két külön méhben két babával terhes egy brit nő (fotó: Getty Images)
Kelly Fairhurst a 12 hetes terhességi ultrahangon tudta meg, hogy két méhe van, és mindkét méhében egy-egy magzat fejlődik. A kettős méhűség akkor alakul ki, ha a leány magzatban a női ivarszervek kezdeményeként kialakuló kétoldali Müller-féle csövek nem egyesülnek, és nem képeznek egységes, együregű méhet. Ilyenkor a kétoldali méhfél közötti válaszfal részlegesen vagy teljesen megmarad, és két különálló méhüreg jön létre - írja az Index. Az, hogy két külön méhben egyidejűleg két magzat fejlődik 1:50 millió az esélye.
A 28 éves brit nőnek már van egy 3 és egy 4 éves gyermeke és eddig senki soha nem mondta neki, hogy kettős méhe van. A Guardiannek elmondta, hogy amikor a második gyerekével volt terhes, mondták neki az orvosok, hogy esetleg kétszarvú méhe van, de kettős méhűségről nem beszéltek.
A kétszarvú méh esetében a méhüreg nem válik teljesen külön csak részlegesen, és egy méhszáj van. A kettős méhnél azonban teljesen különválik a két méh és így két méhszáj van.
A két baba nem biztos, hogy egyszerre fog megszületni, előfordulhat, hogy az anya kétszer fog vajúdni. Egyelőre mindkét babánál császármetszést terveznek.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák