Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Kegyelmet kapott Geréb Ágnes

Szerző: Babaszoba.hu

2018. június 28.

Forrás: MTI/Index.hu

Kegyelmet kapott Geréb Ágnes Áder János államfőtől, így nem kell börtönbe vonulnia.

Kegyelmet kapott Geréb Ágnes (fotó: Magyar Nemzet)
A Köztársaságelnöki Hivatal közleményében azt írta, a Fővárosi Bíróság 2011. március 24-i és a Fővárosi Ítélőtábla 2012. február 10. napján kelt határozatával jogerőre emelkedett ítéletében Geréb Ágnesre kiszabott szabadságvesztés végrehajtását az államfő kegyelemből elengedte. Ugyanakkor a mellékbüntetést, azaz a szülész-nőgyógyász orvosi, valamint a szülésznői foglalkozás gyakorlásától való eltiltást érintetlenül hagyta, és a büntetett előélethez fűződő hátrányok alóli mentesítés iránt benyújtott kegyelmi kérelmét is elutasította a köztársasági elnök.
Áder János az alaptörvény vonatkozó rendelkezése alapján - figyelemmel az igazságügyi miniszter előterjesztésére - hozta meg döntését a kegyelmi ügyben - írja a közlemény.
Geréb Ágnes ellen otthonszülési ügyek miatt emeltek vádat. Az egyik esetben ikerszülésben az egyik baba halva született meg, a másikban pedig a gyermek maradandó egészségkárosodást szenvedett, és fél évvel később meghalt.
Geréb Ágnes kegyelmét kérve több tízezren írtak alá egy petíciót, és többezres tüntetés volt mellette.
A bejelentés után Geréb Ágnes közleményt adott ki:

"Köszönöm mindazoknak, akik az évek során kiálltak mellettem, és tevékenyen vagy biztatásukkal, szeretetükkel segítettek átvészelnem a mögöttem álló nehéz időszakot. Az ítélet nem csak rólam szól, hanem a szülés-születés szabadságának elismeréséről is. Annak a belátásáról, hogy az államnak el kell ismernie a nők arra vonatkozó természetes igényét, hogy felelősen dönthessenek a szülést érintő körülmények kapcsán."
Kapcsolódó cikkeink a témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések