Terhesség

Katalin hercegnő is a hipnoszülést választotta

Katalin brit hercegnő nemrég adott életet harmadik gyermekének, Louis Arthur Charles hercegnek, állítólag egy különleges módszer, az úgynevezett hipnoszülés segítségével.
2018. Április 28.
Katalin hercegnő néhány órával a szülés után

A hipnoszülés (vagyis a Mongan-módszer) lényege, hogy a szülés során a nők relaxált és nyugodt állapotba kerülnek, képesek tudatosan jelen lenni, feldolgozni a félelmeiket, ezáltal pedig képesek csökkenteni a stresszt is. Így a szülés sokkal nyugodtabb és pozitívabb élménnyé válik, kevésbé van szükség beavatkozásokra, a szülés után pedig a kismama is erősebb, energikusabb lesz.

Nemcsak Katalin hercegnővel kapcsolatban merült már fel a hipnoszülés témája (állítólag ő már az első gyermekénél is ezt a módszert részesítette előnyben), de Jessica Alba, Miranda Kerr vagy Gisele Bündchen is így szültek. Bündchen úgy nyilatkozott, a hipnoszülésnek köszönheti, hogy fájdalomcsillapítók nélkül hozta a világra a fiát, Benjamint. “Egyáltalán nem volt fájdalmas a szülésem a módszernek köszönhetően. Teljesen jelen akartam lenni, tudatosan irányítani a testemet” – mesélte a brazil szupermodell egy televíziós műsorban. “Egész idő alatt arra koncentráltam, hogy minden összehúzódás közelebb visz a kisbabámhoz. Nem a fájdalommal törődtem, hanem azzal, hogy egyre közelebb van a nagy találkozás.

A hipnoszülés módszerét csoportos tanfolyamon vagy egyéni oktatás keretein belül lehet elsajátítani. A kismamák és kísérőik többek között vizualizációs, relaxációs technikákat és légzőgyakorlatokat tanulhatnak.

(via)

Ez is érdekelhet: