Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

"Karbantartás" a terhesség előtt

Szerző: Babaszoba.hu

2008. február 3. | Frissítve: 2015. december 21.

Forrás: Kismama magazin

Ne hagyja a terhesség idejére azokat a kezeléseket, amelyek előbb is elvégezhetők.

Menjen el idejében fogorvoshoz!

Sokkal könnyebb átvészelni a megpróbáltatásokat várandósság előtt, mint mondjuk hányingerrel küszködve. Az amalgámtöméseket érdemes korszerűbb tömőanyagra cserélni, ugyanis az amalgám nehézfémsókat tartalmaz, amelyek a száj nyálkahártyáján át felszívódva eljuthatnak akár a magzatig is. Ez - főként a korai terhesség idején - nem tesz jót utódunknak.

Tüdőszűrés

A reménybeli kismama végeztesse el az aktuális tüdőszűrést. Jobb, ha túlesik a nőgyógyászati rákszűrésen is, így elkerülheti terhesség alatt ezt a nem éppen kellemes vizsgálatot.

Menj el a szükséges vizsgálatokra még a terhesség előtt!

Visszér

Aki fájdalmas visszértágulattal küzd, feltétlenül keressen fel egy érsebészt, és vesse alá magát a javasolt kezelésnek vagy műtétnek. A visszerek állapota kezelés nélkül ugyanis a terhességgel együtt járó hormonális változások és a testsúly növekedése miatt törvényszerűen romlik, és ez szinte a fogamzás pillanatától megkeserítheti a kismama életét.

Krónikus betegség esetén

Aki krónikus betegségben szenved, feltétlenül keresse fel a szakorvost, és beszélje meg vele a gyógyszeres és más kezelésekkel kapcsolatos tennivalókat. A cukorbetegeknél különösen fontos az előzetes egyeztetés, a vércukorszint-beállítás, mivel már a terhesség első pillanataitól megváltozik az inzulinigény.

Ezek is érdekelhetnek:
 • A leggyakoribb szülési félelmek
 • Trombózishajlam? Nem kell megijedni!
 • Huszonöt csoda terhesen

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések