Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ilyen összefüggésben van a paracetamol a férfiak nemzőképességével

Szerző: Babaszoba.hu

2016. július 21. | Frissítve: 2020. május 5.

Forrás: Medipress

Egy vizsgálat kimutatta, hogy azoknál a pároknál, ahol a férfi vizeletében magasabb a paracetamol szintje, nehezebben jön össze a terhesség, mint ott, ahol alacsonyabb.

Ilyen összefüggésben van a paracetamol a férfiak nemzőképességével

A paracetamol recept nélkül kapható fájdalom- és lázcsillapító hatóanyag, emellett ezt az összetevőt termeli a szervezet is az anilin lebontása során, amely a gumiban, rovarirtóban, ételfestékekben, kozmetikai szerekben és számos ruházatban megtalálható.
Amint arról a kutatást vezető Melissa Smarr, az Egyesült Államok Nemzeti Egészségügyi Intézetének munkatársa beszámolt, a férfiak vizeletében található paracetamol csak kismértékben származott gyógyszerekből, nagyobb mértékben inkább a környezeti tényezőkből.
A vizsgálat során 501 párt kísértek figyelemmel 2005 és 2009 között Michigan négy és Texas tizenkét megyéjében, a nők 18 és 44 év közöttiek voltak, a férfiak szintén minid 18 év felettiek. A vizsgálat elején valamennyi résztvevőtől vizeletmintát vettek. Összességében a nők vizeletében magasabb volt a paracetamolt szintje, mint a férfiakéban (26,6 ng/ml szemben a 13,2 ng/ml-rel), ám ennek nem volt hatása a teherbeesésre, míg ott, ahol a férfiaknál volt magas ez a szint, a teherbeesés esélye 35 százalékkal csökkent.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák