Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így tiltakozik a nagymama, amiért a lánya titkolja születendő unokája nemét

Szerző: Babaszoba.hu

2021. december 12.

Forrás: babaszoba.hu

Vicces kép egy ideges nagymamától, aki nem tudja, fiút várjon-e vagy lányt.

Egy leendő nagymama megrendezte a világ legaranyosabb tiltakozását, de ezzel újszülött unokája igazán stílusos felszereléssel indulhat az életben. A netezőknek tetszik!
Így tiltakozik a nagymama, amiért a lánya titkolja születendő unokája nemét (Fotó: Getty Images)
A nemi sztereotípiák lassan megkérdőjeleződnek, egy részüket talán el is felejtjük. Persze ettől még nagyon izgalmas, hogy fiunk születik vagy lányunk, nem csoda, hogy sokan már önmagában erre is, a születendő baba nemének felfedésére bulit rendeznek.
De mindig vannak olyan párok is, akik meglepetésre vágynak, és csak a szülőszobán szeretnének megvilágosodni. Így döntött annak a babának az édesanyja is, akinek anyukája ezért kissé megorrolt, és a maga módján tiltakozott. A nagymama bevásárolt egy csomó ajándékot, ruhát és játékot a babának, ám mindent szürke színben, gondolván, ez majd jó kis fricska lesz a szülőknek - írja a Parents.com.
Ám ők nem lettek idegesek ettől, inkább megosztották az ajándékok fotóját a neten, a kommentelők pedig igazán szerették. A többség szerint nagyon is szépek a szürke babaholmik - fiúnak is és lánynak is.
"Biztos nem leszek népszerű vele, de én szeretem a szürkét a babákon - írja egyikük - A lányom és a fiam is sok szürke ruhát viselt."
"Olyan valakiként, aki tizenkét hetesen mindenkinek elmondta a baba nemét, és ezután csak rózsaszín ruhákat kapott, elárulhatom, hogy jobban szerettem volna szürkét..." - mondta valaki más.

A legtöbben úgy gondolják, leáldozott már annak a sztereotípiának, hogy a lányoké csakis a rózsaszín, a fiúkat pedig kékbe kell öltöztetni.

"Na én pontosan ezért nem árultam el előre a babám nemét - írja egy édesanya. Semmi bajom a rózsaszínnel, de azért nem szeretném, ha a lányom kizárólag ebbe öltözne. A felnőtt nők sem kizárólag rózsaszínt hordanak, akkor a kicsiknek miért kéne?!"
 
Végül is... függetlenül attól, hogy milyen színű ruhában van egy baba, csak az számít, hogy fel van öltözve, hogy kényelmesen legyen és szeressék őt, nem igaz?
 

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Még nem vette fel a babaváró hitelt? (X)

Összegyűjtöttük az öt legfontosabb tudnivalót az állami kamattámogatott babaváró hitelről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések