Terhesség

Így tarthatod titokban, hogy babát vársz

Nem mindenki szeretné azonnal megosztani az örömhírt a nagyvilággal is, és szeretné egy picit megtartani magának ezt az édes titkot.
2020. Március 11.
Így tarthatod titokban, hogy babát vársz, amíg nem állsz készen bevallani (Fotó: Getty Images)

De a család és a barátok elől nem mindig egyszerű eltitkolni, hogy babát vársz – főként, ha egy olyan találkozód van, ahol minden résztvevő inna egy-egy pohárkával. Most adunk néhány tippet, amivel leplezheted a terhességet, amíg készen nem állsz a bejelentésre.

Számos oka van, ha egy édesanya nem akarja bejelenteni, hogy babát vár: nem szeretné már az első hetekben reklámozni, nem szeretne a reggeli rosszullétről mesélni mindenkinek, és persze sokan tartanak egy esetleges vetéléstől is. Bármi is legyen az ok, a következő tippekkel titokban tarthatod még egy ideig a babát.

Mondd, hogy beteg vagy

Bármikor mondhatod, hogy rosszul vagy. Ha valaki nem érzi jól magát, attól nem furcsa, ha émelyeg, és ezért nem akar inni. Már nem fertőző, de még van egy-két tüneted!

Száraz január, február, március…

Bármikor tarthat az ember alkohol-böjtöt, nem kell megvárni a száraz novembert. Elég, ha csak erre fogod, hogy te most nem koccintanál a többiekkel.

Új diétán vagy

Ez nem csak az alkoholmegvonásra ad magyarázatot, de arra is, miért eszel annyi kekszet és vitamint. Ez a legújabb diéta-trend!

Mondd, hogy megint lebetegedtél

Sajnos az utóbbi időben megtalál téged minden nyavalya – majd ezt mondják, akiknek gyakran hivatkozol betegségre. Így nem lesz furcsa az sem, ha épp nincs semmi bajod, de óvod az immunrendszered az ital kerülésével, egészséges ételek fogyasztásával és vitaminszedéssel.

Kerüld a bárokat és a partykat

Mondd le a partymeghívást, a barátaiddal pedig találkozz olyan helyeken, ahol nem alapvető, hogy rendeltek egy italt. Ha mégis elmész egy buliba, rendelj inkább alkoholmentes koktélt, és mondd azt, hogy azon az estén már fogyasztottál alkoholt, és nem innál többet.(Cikk forrása: parents.com)