Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így készíthetsz te magad szuper pocakos fotókat

Szerző: Babaszoba.hu

2020. június 28.

Forrás: babaszoba.hu

Nem muszáj profi fotóst hívnod, te magad is csodálatos várandós képeket készíthetsz. Íme, néhány tipp egy fotóstól.

Így készíthetsz te magad szuper pocakos fotókat (fotó: Getty Images)
Akár a járvány, akár más okod van rá, nem muszáj profi fotós, sőt, profi eszközpark sem ahhoz, hogy csodálatos várandós képeket készíts, vagy az újszülött kisbabádról készíts szép fotókat. Te magad (vagy a párod) is tudsz készíteni olyan fényképeket, amelyek megörökítik ezeket az életre szóló pillanatokat.
Jessica Mehu Michigan-i hivatásos fotós, nem mellesleg négy gyermek édesanyja ad tanácsokat, amelyekkel te is könnyen elkészítheted álmaid fotóit. Nincs szükséged más eszközre, mint az okostelefonodra. Mindössze annyira figyelj, hogyha egyedül készíted a képeket, akkor támaszd az asztalra vagy egy polcra és gyakorolj néhányszor az önkioldó használatát.
Mehu pontos leírást ad arról, hogyan készíts magadról vagy kisbabádról szép képeket. Íme, ezeket a tanácsokat érdemes megfogadni.

Várandós fotózás

Bár nincs egy jól meghatározható terhességi kor a fotózáshoz, Mehu azt javasolja, hogy várd meg a 32-35.hetet, egész egyszerűen azért, mert ilyenkor már biztosan elég nagy a pocakod, de még egyéb puffadások (arc, végtagok)nem jellemzőek.


Mit vegyél fel?

Olyan ruhát vegyél fel, ami kompatibilis a fotózás szempontjából, azaz kerüld a csíkos, kockás, pöttyös, valamilyen feltűnő logóval díszített vagy túl élénk színű ruhákat.

Mehu javaslata a sport melltartó viselése, olyan nem kismama farmer, amit nem gombolsz be, hogy a hasad jól látszódjon, ugyanezen oknál fogva egy nagyobb méretű (férfi) pólóba is bújhatsz, vagy valamilyen szép köpenyt is választhatsz, a lényeg, hogy látszódjon a pocakod.

Háttér

Ha nem opció a szabadban fotózás (mert például cudar idő van), akkor a négyfal közötti képek is jól működhetnek. Jó megoldás lehet egy szép függönyt választani háttérnek, vagy egy nagy ablak közelében, az optimális fényviszonyok miatt. Utóbbi esetében a fotós azt tanácsolja, hogy ne az ablak legyen a közvetlen háttér, inkább oldalról legyen a fotózáskor.


A legjobb napszak

Ha szabadban fényképezel, Mehu szerint, naplemente előtt egy órával a leglágyabbak a fények. Kerüld el a közvetlen napfényt, az árnyékolás miatt.
Ha beltérben fényképezel, akkor az a legjobb, ha az ablakból áradó természetes fényt használsz. A fotózás előtt néhány napig teszteld, hogyan süt be a nap az ablakodon.

Pózok

Kissé lefelé fotózzunk, azaz érdemes a fényképezőgépet vagy a telefont magasabb helyre állítani. A fényforrás leginkább oldalt legyen. Kezünk a hasunkon pihenjen, a könyökünket pedig húzzuk kissé hátra.


Újszülött fotózása

A fények, világítás tekintetében ugyanaz a szabály, mint fentebb. Mehu azt javasolja, hogy legyen a baba közelében fűtőtest vagy hősugárzó. Esetleg egy textil pelus vagy cumi sem árthat.


Mit viseljen a baba?

Nem kell semmi különös, ők úgy tökéletesek, ahogy vannak! - mondja Mehu. A fehér-  takaró, body vagy bármilyen ruhadarab - még inkább kiemeli a szépségüket.

Kiegészítők

A fehér mellett válasszunk valamilyen cuki kosarat, hangulatos takaróval béleljük ki és ebben tehetjük a babát.

Ami a hátteret illeti, Mehu szereti a keményfa padlókat, a prémet, vagy egy kötött takarót. Egy másik nagyszerű lehetőség, ha az ágy egy ablak mellett van, fektessük oda a babát. Soha ne hagyd felügyelet nélkül, és ne tedd az ágy szélére.

A legjobb napszak

Mindig beltérben fotózzuk, a nap elején, reggel vagy délelőtt, amikor a kisbabák még kiegyensúlyozottabbak. Nem árt, ha jóllakott csecsemőt fotózunk, és készítsünk néhány olyan képet is, amin alszik a baba.


Pózok

Sokféle szögből fotózzunk: közelről és távolabbról is. Ne felejtsd el az apró ujjacskákat sem! Ha van nagy tesó, akkor legalább egy képen puszilja meg a babát. A szülők általában nem akarnak fotózkodni, de Mehu szerint legalább a szülők keze látszódjon egy-egy képen.

Próbálj nem stresszelni, normális, ha 10-ből egy kép sikerül. Próbálkozzunk bátran különféle szögekből fotózni, fénnyel játszani, más és más pozíciót kipróbálni mindaddig, amíg egyszer csak ott lesz az áhított fotó.


Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák