Terhesség

Így jelentették be várandósságukat a királyi család tagjai

Legutóbb Beatrix hercegnő jelentette be, hogy gyermeket vár. A királyi család tagjai néha nagyon is különleges időpontot, vagy módot választottak az örömhír megosztására.
2021. Május 26.
Erzsébet királynő (kezében esernyővel) 1959-es kanadai látogatása (Fotó: Getty Images)

Azt, hogy II. Erzsébet királynő – aki akkor még hercegnőként élte mindennapjait – babát vár, hivatalosan nem jelentette be a Buckingham Palota, mindössze annyit közöltek 1948-ban, amikor Károly herceget hordta a szíve alatt, hogy június végétől kezdve nem jelenik meg hivatalos eseményeken.

Erzsébet királynő minden hivatalos eseményt lemondott

Erzsébet és Fülöp első közös gyermeke 1948. november 14-én látta meg a napvilágot. Hasonlóan visszafogott bejelentést tettek közzé Anna hercegnő,és Eduárd wessexi gróf érkezése előtt is. Amikor kiderült, hogy az 1960. február 19-én született András herceggel állapotos, épp Kanadában vendégeskedett, a turnét félbeszakította és lemondta az őszre tervezett afrikai látogatását is.

Így jelentették be várandósságukat a királyi család tagjai

Diana hercegnő Vilmos herceggel a pocakjában, oldalán Károly herceggel

(Fotó: Getty Images)

Diana hercegnő várandósságairól nyíltabban beszéltek

Amikor 1981-ben hivatalos közleményben tudatták a világgal, hogy Diana hercegnő és Károly herceg szülők lesznek, a terhesség ténye mellett elárulták azt is, hogy a leendő anyuka kiváló egészségnek örvend és férjével együtt nagyon boldogok. Diana hercegnő nem vonult vissza a nyilvánosságtól, ám előre kifejezték sajnálatukat, ha később a babavárás miatt mégis módosítaniuk kell a programjukat. Vilmos herceg 1982. június 21-én született, 1984. szeptember 15-én pedig Harry herceg látta meg a napvilágot. Az ő érkezésének bejelentését február 13-ra időzítették, így a sajtóban Valentin napon adtak hírt arról, hogy Diana hercegnő ismét anya lesz. 

Így jelentették be várandósságukat a királyi család tagjai

Katalin hercegné és Vilmos hereg harmadik gyermeküket várva

Fotó: Getty Images

Katalin hercegné nem titkolhatta sokáig a gólyahírt

Katalin hercegné várandósságáról 2012 decemberében adták ki az első közleményt, mivel a kismama erőteljes terhességi rosszullétei miatt kórházba került. Amellett, hogy bejelentették a pár első gyermekének érkezését, hírt adtak arról is, hogy Katalin rövidebb kórházi ápolásra szorul. György herceg 2013. július 22-én született. Amikor második gyermekükkel, Sarolta hercegnővel lett várandós Katalin, sajtóközleményt adtak ki, 2014. szeptemberében. Mivel a hercegnét ezúttal is rosszullétek gyötörték, lemondta nyilvános szerepléseit. Kislányuk 2015. május 2-án jött a világra. Vilmos és Katalin harmadik gyermekének érkezéséről a Twitteren számoltak be 2017 őszén:

Nem sokkal ezután egy hivatalos közleményt is kiadtak, amiben megerősítették az örömhírt. Katalin ezúttal sem úszta meg a kínzó rosszulléteket, ezért kénytelen volt lemondani előre tervezett programjait. Lajos herceg 2018. április 23-án jött a világra. 

Így jelentették be várandósságukat a királyi család tagjai

Meghan és Harry itt már tudták, hogy úton van Archie

(Fotó: Getty Images)

Harry és Meghan is a közösségi médiát választotta

Arról, hogy Meghan állapotos, Vilmos herceg öccse és felesége a Kensington Palota Instagram oldalán számolt be először a követőknek, azelőtt, hogy útra keltek volna az Ausztráliát, Új-Zélandot, Fidzsi-szigeteket és Tongát érintő körútjukra. 

Visualizza questo post su InstagramUn post condiviso da Duke and Duchess of Cambridge (@dukeandduchessofcambridge)

Meghan a nagy hírt a családdal Harry unokatestvére, Eugénia hercegnő esküvőjén osztotta meg, ami miatt többen megorroltak rá, hiszen illetlennek érezték az időzítést. Archie 2019. május 6-án született. Második gyermekük – ezúttal egy kislány, aki a Lilibet Diana nevet kapta –  érkezéséről egy meghitt, fekete-fehér fotóval adtak hírt Valentin napon, pont úgy időzítve, ahogy 37 évvel ezelőtt Diana és Károly herceg tette. A kislány 2021. júniusában született.

Így jelentették be várandósságukat a királyi család tagjai

Eugénia hercegnő februárban lett anyuka

Fotó: Getty Images

Eugénia hercegnő is az Instagramot választotta

Eugénia hercegnő személyes Instagram oldalán osztotta meg boldogságát a követőivel, férjével egy babacipőt tartanak a képen. 

Visualizza questo post su InstagramUn post condiviso da Princess Eugenie (@princesseugenie)

A kicsi, aki az August Philip Hawke Brooksbank nevet kapta, idén február 9-én látta meg a napvilágot.

Így jelentették be várandósságukat a királyi család tagjai

Beatrix (rózsaszín ruhában) és Eugénia hercegnő

(Fotó: Getty Images)

Beatrix hercegnő visszavágott Meghannak?

Eugénia hercegnő testvére, Beatrix hercegnő Meghan és Harry 3. házassági évfordulójának napján tudatta a világgal, hogy kisbabát vár. A nagy hír a Buckingham Palota Twitter oldalán jelent meg, és az áll benne, hogy az angol királyi család minden tagja örül az új gyermek őszi érkezésének. Az időzítéssel kapcsolatban Robert Jobson, a Fülöp hercegről szóló könyv szerzője azt mondta a Page Six újságíróinak, hogy akár a véletlen műve is lehet, hogy Beatrix épp Meghanék nagy napján osztotta meg a hírt, ő azonban kétli. Szerinte “ez visszavágás Harrynek és Meghannak, akik elvonták a világsajtó figyelmét Eugénia hercegnő esküvőjéről, amit Beatrix minden bizonnyal nem felejtett el.”