Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Így halt meg H1N1-ben a 21 éves kismama és magzata

Szerző: Kéky Kira

2009. december 14.

Forrás: HáziPatika.com

A H1N1 vírus nagyon veszélyes várandósokra, jelenleg is több kismama van lélegeztetőgépen. A H1N1 rendkívül agresszív, gyors lefolyású betegséget okozott: erről beszél részletesen az orvos, aki kollégáival megpróbálta megmenteni az édesanyát és magzatát.

Médiatár főoldal
videóMegrázó történet

Így halt meg H1N1-ben a 21 éves kismama és magzata

Saját lábán, lázasan, H1N1-gyel fertőzötten érkezett a kórházba a 21 éves kismama csütörtökön, kedd reggelre pedig meghalt a gyors lefolyású, agresszív influenzafertőzésben.
A személyiségi jogokat tiszteletben tartva vonja le a tanulságokat a megrendült orvos. A videóban nincs semmi horror vagy vér - mégis megrázó, mert első kézből hallhatjuk a megdöbbentő történetet.

A H1N1 elleni oltás körülbelül 80 százalékos valószínűséggel kialakítja a megfelelő immunválaszt - ez függ a befogadó szervezet aktuális állapotától is.
Ám ha valaki az oltás ellenére, 2 héttel a vakcina beadását követően (tehát amikor már hat!) megbetegszik, akkor enyhébb lefolyású lesz a betegsége, mintha oltás nélkül kapná meg a H1N1 vírust.
Az a fiatalember, akiről hétvégén derült ki, hogy az oltás után másfél hónappal került kórházba, és kimutatták nála a H1N1 vírusát, akár bele is halhatott volna az új influenza által okozott szövődményekbe oltás nélkül! - hívták fel a figyelmet szakemberek.

Kismamák oltásáról pontos információkat olvashat babás portálunkon, a babaszoba.hu-n a Várandósok így védekezzenek a H1N1 influenza ellen című cikkünkben.

Ha pedig naprakész szeretne maradni az influenza témában, tekintse meg kategorizált híreinket az oldalunkon!

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések