Terhesség

Így halt meg H1N1-ben a 21 éves kismama és magzata

A H1N1 vírus nagyon veszélyes várandósokra, jelenleg is több kismama van lélegeztetőgépen. A H1N1 rendkívül agresszív, gyors lefolyású betegséget okozott: erről beszél részletesen az orvos, aki kollégáival megpróbálta megmenteni az édesanyát és magzatát.
2009. December 14.

Megrázó történetÍgy halt meg H1N1-ben a 21 éves kismama és magzataSaját lábán, lázasan, H1N1-gyel fertőzötten érkezett a kórházba a 21 éves kismama csütörtökön, kedd reggelre pedig meghalt a gyors lefolyású, agresszív influenzafertőzésben.

A személyiségi jogokat tiszteletben tartva vonja le a tanulságokat a megrendült orvos. A videóban nincs semmi horror vagy vér – mégis megrázó, mert első kézből hallhatjuk a megdöbbentő történetet.

A H1N1 elleni oltás körülbelül 80 százalékos valószínűséggel kialakítja a megfelelő immunválaszt – ez függ a befogadó szervezet aktuális állapotától is.

Ám ha valaki az oltás ellenére, 2 héttel a vakcina beadását követően (tehát amikor már hat!) megbetegszik, akkor enyhébb lefolyású lesz a betegsége, mintha oltás nélkül kapná meg a H1N1 vírust.

Az a fiatalember, akiről hétvégén derült ki, hogy az oltás után másfél hónappal került kórházba, és kimutatták nála a H1N1 vírusát, akár bele is halhatott volna az új influenza által okozott szövődményekbe oltás nélkül! – hívták fel a figyelmet szakemberek.

Kismamák oltásáról pontos információkat olvashat babás portálunkon, a babaszoba.hu-n a Várandósok így védekezzenek a H1N1 influenza ellen című cikkünkben.

Ha pedig naprakész szeretne maradni az influenza témában, tekintse meg kategorizált híreinket az oldalunkon!

Forrás: HáziPatika.com