Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Igazi csoda: 8 vetélés után született egészséges babájuk

Szerző: Babaszoba.hu

2019. március 30.

Forrás: babaszoba.hu

Egy brit házaspárnak valódi csodában lehetett része: nyolc, vetéléssel végződő terhesség után született egészséges kisbabájuk - aki ráadásul néhány nappal azelőtt fogant, hogy az édesapa elkötette volna magát.

Rachael Bosworth és férje, Ian, mindennél jobban vágytak egy kisbabára, ám tíz év alatt nyolc vetélésük volt, minden esetben a hatodik terhességi hét környékén. A próbálkozások természetesen megviselték őket, és Ian végül úgy döntött, nem akarja többé végignézni, ahogy a felesége szenved, és vaszektómiának veti alá magát. Azonban röviddel azelőtt, hogy megcsináltatta volna a műtétet, kiderült, hogy Rachael újra terhes.
Rachael és Ellis (forrás: Facebook)
"Biztos voltam benne, hogy megint el fogom veszíteni a babát, így terhességi tesztet sem csináltattam. Csak később mentem el orvoshoz. Korábban soha nem hallottam az embrió szívdobbanásait, egyszerűen nem jutottunk el odáig. 2017. január 2-án pedig megszületett a teljesen egészséges Ellis" - meséli Rachael. Ian pedig két héttel később alávetette magát a beavatkozásnak.
Rachaelnek az első két vetélése után azt mondták, hogy a koraterhességben ez nagyon gyakori jelenség (a becslések szerint a terhességek mintegy 25%-a megszakad még az 4-5. hét előtt, sokszor úgy, hogy az anyuka nem is tud róla). A harmadik vetélése után több vizsgálatot is elvégeztek nála, és úgy találták, hogy a méhe alakja eltér a normálistól. Ennek ellenére nem tartották kizártnak, hogy gyermeke legyen. A későbbi vetélések után újabb vizsgálatok következtek, de egyik sem vezetett eredményre.
"Valódi csoda, ami velünk történt. Az pedig, ami velük történt, erőt ad, hogy másoknak is segítsek. Csatlakoztam például egy vetélésen átesett nőket támogató csoporthoz is" - mondja Rachael.
Ismétlődő vagy habituális vetélésről akkor beszélhetünk, ha három vagy több, egymást követő terhesség szakad meg. Ez a probléma a gyermekre vágyó párok nagyjából 1 százalékát érinti. Bár sok ok állhat a hátterében (endokrinológiai, immunológiai vagy anatómiai eltérések, endometriózis), a legtöbb esetben sajnos nem lehet meghatározni, hogy mi okozza az ismétlődő vetéléseket.
(via)
Ezt is érdemes elolvasni:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések