Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hogy vigyáznak az őssejtekre?

Szerző: Babaszoba.hu

2011. szeptember 5. | Frissítve: 2013. október 14.

Forrás: babaszoba.hu

Befizettem, levették, elvitték, de hogyan tovább? Mi történik az őssejtekkel a felhasználásig?


A szettet szigorú biztonsági előírások betartásával szállítják külföldi laboratóriumba, ahol az Európai Unió által elismert korszerű feldolgozási, sejtszeparációs eljárást alkalmaznak. A központi laboratóriumban a minta megérkezését követően azonnal megtörténik a feldolgozás és a minta hosszú idejű tárolásra való előkészítése. A munka 24 órás biztonsági rendszerrel felszerelt laboratóriumban történik. A minta feldolgozása és tárolása zárt rendszerű, ultra-steril módon folyik, a legmagasabb nemzetközi minőségi előírásoknak megfelelően. A laborba csak a meghatalmazással rendelkező személyzet léphet be. A helyiséget biztonsági okokból egész nap megfigyelés alatt tartják.

Mi van benne?

A vérvizsgálat rutin eljárás a minta fertőzöttségének kizárására. A vizsgálat eredményének birtokában teljes bizonyossággal kizárhatják, hogy a minta fertőzött lenne HIV, szifilis, citomegalovírus, Hepatitis B vagy Hepatitis C kórokozókkal. Amikor a köldökzsinórvért feldolgozzák, több vizsgálatnak is alávetik. Megvizsgálják, hogy van-e benne kórokozó vagy szennyeződés, majd megvizsgálják az őssejtek életképességét. További vizsgálatokat csak a megrendelő kérésére és engedélyével végeznek. Minden levett minta mellett megőrzésre kerül egy tesztminta is (ún. teszter egység). A minta tulajdonosa vagy törvényes képviselőjének írásos hozzájárulása nélkül az őssejteket nem adják ki.

Kié a minta?

A gyerek nagykorúságáig a gondviselő szülők rendelkeznek a mintával kapcsolatosan. Nagykorúvá válása után a gyerekhez kerül a rendelkezés joga. A minta bármilyen irányú felhasználásához az őssejtek tulajdonosának vagy törvényes képviselőjének írásos beleegyezése szükséges.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Még nem vette fel a babaváró hitelt? (X)

Összegyűjtöttük az öt legfontosabb tudnivalót az állami kamattámogatott babaváró hitelről.

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések