Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hírességek, akik 50 felett lettek anyukák

Szerző: Babaszoba.hu

2021. április 16.

Forrás: babaszoba.hu

A legtöbben már azon fennakadnak, ha valaki 40 felett vállalkozik szülésre, azok pedig, akik az 50. születésnapjuk után várnak babát, végképp megosztják a közvéleményt.

Kész szerencse, hogy sokan egyáltalán nem törődnek azzal, mit gondolnak mások, így akkor is igent mondanak az anyaságra, ha a baba az ötödik iksz után fogan.
Gyakorinak ugyan nem mondhatnánk az 50 év feletti babavállalást, de azért a hírességek között is találunk olyanokat, akiket nem zavart, hogy egyesek szerint ebben a korban - kis túlzással - akár már nagymamák is lehetnének. A gyermektelen nőket általában már 35 éves koruk körül elkezdik riogatni és sürgetni, hogy ki fognak futni az időből, vagy hogy túl nagy rizikóval jár majd a terhesség, ha sokáig húzzák az időt. Mutatjuk, ki nem riadt vissza az 50 feletti anyaságtól.

Janet Jackson 50 évesen szült

Az énekesnő és férje, Wissam Al Mana katari vállalkozó 2017 januárjában lettek szülők: Janet 50 évesen hozta világra első gyermeküket, aki az Eissan nevet kapta. A házasság sajnos nem tartott sokáig, a baba érkezése után pár hónappal a szülők úgy döntöttek, hogy az útjaik különválnak. A kisfiú harmadik születésnapján Janet Jackson egy pocakos fotót posztolt az Instan - bár ő nosztalgiázásnak szánta, követői közül sokan azt gondolták, hogy ismét babát vár.
A várandós fotó mellé ezt írta az énekesnő: "3 évvel ezelőtt Isten megáldott, 50 évesen megkaptam életem legnagyobb ajándékát, a kisfiamat!" Janet Jackson az anyaság minden percét imádja és úgy érzi, semmi sem fontosabb a világon a gyermekénél, aki - ahogy korábban elmondta - megmutatta neki, hogy sokkal türelmesebb, mint azt valaha gondolta.
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Janet Jackson (@janetjackson) által megosztott bejegyzés

Sophie B. Hawkins 50 évesen vágyott gyerekre

Az amerikai énekesnő és dalszerző 2015-ben, 50 évesen hozta világra második kislányát, Esthert. A babavállalás különlegessége, hogy a kicsi 20 évvel korábban fogant - amikor az énekesnő 31 éves volt, 15 embriót fagyasztatott le. Ahogy elmondta, cseppet sem bánja, hogy ilyen hosszú ideig váratta a "fagyibabát", szerinte ugyanis csodás dolog az ötödik ikszen túl babázni: "Elképesztő élmény ennyi idősen újra kisgyerekes szülőnek lenni, most már jóval bölcsebb és nyugodtabb vagyok, mint az első gyermekem születésénél. Sokkal jobb a humorérzékem, elfogadóbb és egyszerűbb lettem, arról nem is beszélve, hogy sok dolgot tisztábban látok ennyi idősen."
Sophie B. Hawkins
Fotó: Getty Images

Brigitte Nielsen 54 évesen lett újra anyuka

A dán modell 2018-ban, 54 éves korában adott életet ötödik gyermekének, Fridának. Várandósságát - orvosa tanácsára - egészen a 27. hétig próbálta titokban tartani, még a saját anyukáját sem avatta be. Végül egy gömbölyödő pocakot ábrázoló Instagram-fotóval kürtölte világgá a boldogságát. A hír igencsak borzolta a kedélyeket, de Brigitte és férje Mattia (akivel 2006-ban kötött házasságot) nem törődtek a kritikákkal. Ahogy a The Guardiannak adott interjúban mondja: volt, aki nevetségesnek tartotta, mások szörnyülködtek, sokan viszont őszintén örültek a sikerüknek. A pár több mint tíz évig próbálkozott a mesterséges megtermékenyítéssel annak ellenére, hogy az orvosok mindössze 2,5% esélyt adtak nekik.

Katey Sagal 52 évesen újra babázott, béranya segítségével

A Rém rendes családban a butácska feleséget, Peggy Bundyt alakította, a Kemény motorosok című drámasorozatban pedig Gemma szerepét játszotta. Ez utóbbi forgatásán melegedett össze a sorozat producerével, Kurt Sutterrel, aki második férje lett. Kezdetben nem fontolgatták a gyermekvállalást, hiszen Katey előző házasságából már magával hozott két kicsit, Saraht és Jacksont. A színésznő és férje szentül hitték, hogy boldogságuk úgy is teljes, hogy közösen terelgetik a gyerekeket az élet sűrűjében, 5 év után azonban hiányérzetük támadt. Leginkább férje vágyott egy saját kisbabára, hiszen neki nem született gyermeke.
Katey Sagal és Kurt Sutter
Fotó: Getty Images
Belevágtak a mesterséges megtermékenyítésbe, a megtermékenyített embriók beültetésére azonban nem Katey vállalkozott, hanem béranyát fogadtak. A színésznő úgy érezte, hogy túl idős már egy várandóssághoz és szüléshez, a babázásra azonban ő is készen állt. Így jött világra 2007-ben, Katey 52 éves korában kislányuk, Esme.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák