Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hipnoszülés: cseréld le félelmeidet!

Szerző: Dömötör Rita

2018. április 23. | Frissítve: 2019. augusztus 24.

Forrás: babaszoba.hu

A szüléssel kapcsolatos negatív berögződések, a fájdalom és szenvedés túlzó hangoztatása mellett új megközelítés kezd beivódni a köztudatba. Nem véletlen, hogy a tudatosságot növelő technikák egyre népszerűbbek.

Hipnoszülés: cseréld le félelmeidet!
Mára felismerték, hogy a szülés kimenetelét nagyban befolyásolja a kismama hozzáállása, lelkiállapota. Arról nem beszélve, hogy a születés körülményei a baba egész életére is hatással vannak.

Nem kell félelmeidet a szülőszobáig vinned!

Minden nő bír a szülés ősi tudományával, de nagyon gyakori, hogy mégsem hisz magában, mert félelmei gátolják a kiteljesedésben. A félelemtől megfeszült izmok azonban sokkal nehezebben adnak utat a babának, több beavatkozásra lehet szükség, ha az édesanya nem tudja meg- és átélni a szülés természetes folyamatát.
Szeretnél ezektől a nehéz terhektől, szorongató félelemtől még a babád érkezése előtt elbúcsúzni? Akkor a hipnoszülés technikájával érdemes megismerkedned már várandósságod alatt: ez a módszer a beléd programozott, esetenként generációkon át örökített félelmeket segíthet lecserélni, egy nyugodt, boldog, várakozással teli állapotra hangolni egész bensődet és testedet. Hiszen a szülés valójában tényleg egy természetes folyamat: a legnagyobb boldogságunk érkezése, nem betegségként, kóros állapotként kell rá tekintetünk!

Mi történik benned?

Azzal, hogy elengeded a szüléssel kapcsolatos félelmeidet, negatív gondolatokat és aggodalmakat, közben növelve az önbizalmadat, megengeded annak a tökéletes rendszernek, amely testedben munkálkodik, hogy hatékonyan és kényelmesen dolgozzon. A lényeg a teljes szemléletváltás: a pozitív gondolkodás és önmagad programozása arra, amit szeretnél. Fontos a folyamatos gyakorlás, és annak elhatározása, hogy a feléd áramló negatív történeteket, ijesztgetéseket kizárd. A boldog várakozás, az öröm pedig serkenti az endorfintermelést, ami a legjobb természetes fájdalomcsillapító.

Milyen haszna van ennek?

A tudatos jelenlétnek, a relaxált állapotnak szülés közben van aztán nagy hozadéka: a technikát elsajátító édesanyák körében elenyésző számban van szükség a szülés alatt gyógyszerek használatára, gátmetszésre, és a szülés után az érintett anyukák energikusabbak maradnak. Ezek megvalósításában mind segít a hipnoszülés technikája, továbbá konkrét, relaxációs, vizualizációs és légzéstechnikákat is tanulhatsz közben. Áldott állapotod ideje alatt segít kapcsolatot teremteni babáddal is.

Császár esetén is hasznos

Ha a császármetszés valóban életmentésre szolgál, és nem pedig rutinszerűen, kényelemből alkalmazzák, csodálatos orvosi vívmánynak tekinthető. A fentebb említett, magadra hangolódást segítő technikák műtéti szülésbefejezés esetén is segíthetnek, műtét közben és a felépülés ideje alatt is hasznát veszed. Később a szülés utáni depresszió kialakulásának esélyét ugyancsak minimalizálni tudod a segítségével elsajátított tudatossággal.
A hipnoszülés által a szülés boldog, békés, természetes élményé válik. Megváltoztat és megerősít téged és gyermeked apukáját is, pozitív hatással van a kisbabára. A technika segítségével elmélyíthető szülőpárosotok kapcsolata, mivel együtt dolgoztok egy nyugodt, gyengéd szülés érdekében. Az így született gyermek pedig mindent megkap egy tökéletes érkezéshez.
A módszert képzett felkészítő szakembertől sajátíthatod el.
Még több információt itt találsz a témában.
Kapcsolódó cikkeink szülés témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések