Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hat évvel egypetéjű ikrei után újra egypetéjű ikrei születtek

Szerző: Babaszoba.hu

2020. október 26.

Forrás: 24.hu

Nem sok esélye volt erre az amerikai párnak. Egészen pontosan 111 111 terhességből csak egy ilyen.

Hat évvel egypetéjű ikrei után újra egypetéjű ikrei születtek (fotó: NBC Local 33 / Fox44)
Erin és Jake Credónak hat éve születtek egypetéjű ikrei, Cooper és Grant. Nem terveztek újabb gyereket, úgyhogy már az meglepetés volt, hogy Erin újra terhes lett - írta a Daily Mail nyomán a 24.hu. Az ultrahangon aztán kiderült, nemcsak egy babával terhes az anya, hanem újból egypetéjű ikreket vár.
Ennek az esélye egészen kicsi, 111 111 terhességből csak egy ilyen.
Amikor az ultrahangon voltam, nem is jutottam szóhoz. Elküldtem egy ultrahangos képet a férjemnek, és azt válaszolta: ezek a fiúk? Nem, ez a második kör - mesélte az Advocade-nek az anya.
Most két kislány született, Allie és Lola, a terhesség 32. hetében jöttek világra, de csak négy hét után engedték őket haza. Még a szülés előtt, augusztusban Erin koronavírusos lett. Attól féltek, az anyának légzési problémái lesznek, az pedig rossz hatással lett volna a magzatokra. De szerencsére nem volt komolyabb problémája.
Erin azzal viccelődött, hogy úgy tűnik, ők csak ikrekre képesek, és hogy "Istennek igazán jó humorérzéke van".
Dr. Cliff Moore szerint igen ritka, hogy egy párnak egy egypetéjű ikerpár után, újból egypetéjű ikrei szülessenek. Nagyjából 8000 babát hozunk a világra a kórházunkban évente, vagyis minden 15 évben egyszer látunk ilyet - mondta.

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák