Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Használj ovulációs mikroszkópot!

Szerző: Babaszoba.hu

2016. május 24. | Frissítve: 2018. május 22.

Forrás: babaszoba.hu

Vannak nők, akiknek szabálytalan, emiatt megbízhatatlan a havi ciklusa, ez pedig bizony nehezíti a babatervezést. Létezik egy eszköz, ami segít meghatározni azt, hogy mikor van peteérés, és mikor érdemes házaséletet élni.

Használj ovulációs mikroszkópot!

Erzsi és párja Balázs, évek óta szerettek volna kisbabát. A különböző orvosi vizsgálatok eredménye azt mutatta ki, nincs akadálya annak, hogy gyermekük szülessen.
"Mivel nem egyforma a havi ciklusom, így egy barátnőm javaslatára úgy döntöttem, hogy kipróbálom az ovulációs mikroszkópot. Korábban még nem hallottam róla, de meggyőző volt számunkra: egyrészt, hogy nincs semmilyen mellékhatása, másrészt, hogy könnyen használható és nem utolsó sorban 98% pontossággal képes megmutatni a peteérést." Erzsi elkezdte saját testét vizsgálni, azt mondja, olykor vicces volt, hogy Balázst hazarángatta egy haveri szülinapozásról, mert a mikroszkóp ideálisnak tartotta a házaséletet. A baba nem olyan régen megfogant.
Ilyen és ehhez hasonló happy end történetekkel találkozhatunk, ami azt mutatja, hogy ez a módszer működik. Van, aki túl macerásnak tartja a mikroszkópozást, de akad, aki éppen azért szereti, mert bárhol, bármikor elvégezheti vele a kontrollt, és ráadásul csupán pár ezer forintos dologról van szó. Több mint egy ovulációs kalkulátor, a peteérést és a terhesség lehetséges idejét is megállapíthatjuk vele. Abszolút diszkrét eszköz. Alakja éppen olyan, mint egy rúzsé, tehát még a női táskában is elrejthető.
Azonkívül, hogy a babaváró pároknak megmutatja mikor érdemes közösülni, azoknak is segítséget nyújt, akik pont a terhességet szeretnék elkerülni, hisz az eszköz megmutatja, mikor nem szabad ágyba bújni.

Hogyan kell használni az ovulációs mikroszkópot?

 • Megfelelő nyál vagy méhnyak váladékot (hüvelyen keresztül) kell venni a mintavételhez.
 • A mintát fel kell kenni a mikroszkóp adott felületére.
 • 10 percet várni kell, amíg megszárad.
 • Száradást követően elemezhetjük a leírásban szereplő módon.
 • Érdemes a fény felé tartanunk, úgy jobban látható az eredmény.
 • Fontos, hogy akkor használjuk, amikor nem szedünk fogamzásgátló szert.
 • Figyeljünk arra, hogy közvetlenül evés, ivás, dohányzás után ne végezzük a vizsgálatot, hiszen ezek befolyásolhatják az eredményt.

Mi ennek a miniatűr mikroszkópnak az előnye?

 • teljesen természetes
 • biztonságos
 • higiénikus
 • egyszerű a használata
 • könnyen leolvasható az eredmény
 • 98%-ban pontos eredményt ad
 • diszkrét a csomagolása
 • többször használható, nem csak egyszer

Az eredmény elemzése

A leolvasás eredménye elég nyilvánvaló kell, hogy legyen. Ahogy megszárad a nyál, vagy méhnyak váladék, páfrány alakú mintázat rajzolódik ki, mintha fagy lenne az ablaküvegen. Ez azt jelenti, hogy a következő 24-72 órában ovuláció következhet be, tehát ebben az időszakban javasolt a közösülés a teherbeesés érdekében. (A páfrány alakzat magyarázata az, hogy a peteérés előtt megnövekedett ösztrogén hormonszint következtében sókristályok jelennek meg a nagyító alatt.)
Mivel nem minden nőnek egyforma az ösztrogén hormon szintje, ezért nem mindenkinek egyforma a páfrány alakzat. Ha közben nem történt meg a megtermékenyülés, érdemes hónapokig használni. Ez idő alatt egyre biztosabbak leszünk mi is abban, hogy helyesen elemezzük az eredményt, ugyanis még jobban látni fogjuk az ábrák között egy idő után a különbséget.
A fogamzásgátló szedése, a hormonkezelés, vagy a megemelkedett ösztrogén hormon szint fals eredményt okozhat, ilyenkor mindenképpen orvoshoz kell fordulni. Abban az esetben, ha nem győzött meg 100 százalékosan minket a mikroszkópos vizsgálat, akkor használjunk kiegészítésképpen más ovulációs kalkulátort is, így biztosabbak lehetünk magunkban és az eredményben.

Tudtad?

A menstruációs ciklus hossza átlagosan 23-35 nap, de egyes nőknek rövidebb, másoknak hosszabb. Az is előfordulhat, hogy egy ciklusban egyáltalán nem volt ovuláció, de az is lehet, hogy kétszer. A legtöbb orvos egyetért abban, hogy az ovuláció a havi vérzés megkezdése előtt 13-14 nappal történik meg.

S még egy jó tanács

Ha babát szeretnétek, akkor a próbálkozás előtt legalább 1-2 hónappal érdemes elkezdeni valamilyen terhesvitamin (más néven magzatvédő multivitamin) szedését. A fogantatás utáni 4-8 hét nagyon fontos a baba egészsége szempontjából. Ám ekkor még sok kismama nem is tudja, hogy terhes, és nem is tölthetők fel villámgyorsan a szervezet vitaminkészletei. Pont ezért szükséges már azelőtt felölteni a test vitaminraktárait, mielőtt megtörténik a várva várt megtermékenyülés.
Kapcsolódó cikkeink:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák