Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Hamarosan nem lesz szükség a szexre, jönnek a tökéletes utódok

Szerző: Babaszoba.hu

2016. április 8. | Frissítve: 2016. április 12.

Forrás: Medipress

Evolúciós szempontból a szex kulcsfontosságú szerepet játszik, de elképzelhető, hogy hamarosan nem lesz szükség rá: a petesejtek akár bőrsejtekből is előállíthatóak lesznek, és a szülők szabadon választhatják meg a gyermek külső és belső tulajdonságait.

Más lesz a szex értelme és jelentősége?


A Stanford University genetika-etikai szakértője szerint a technika már tart ott, hogy hamarosan akár széles tömegek számára is elérhető legyen a modern eljárás, amelynek keretében a szülők laboratóriumi körülmények között készíttethetnek maguknak "dizájner-babákat".
Hank Greely professzor úgy véli, hogy feltehetően 20-40 éven belül a szülők könnyedén kiválaszthatják azt az embriót, amely nemcsak tökéletesen egészséges, de egyúttal a megfelelő tulajdonságokkal is rendelkezik: adott a haj- és szemszíne, a különféle tehetségei, képességei.

Mivel a professzor szerint a többség valószínűleg ezt a biztos és kényelmes megoldást választja majd a családalapításra (miért is kockáztatná meg beteg és problémás gyerekek világra jöttét), a szexet vajmi kevesen használják majd utódnemzésre.

Egyes szakemberek szerint az új, mesterséges emberi faj olyasfajta emberre nem jellemző intelligenciát hoz majd magával, amely fajtánkat könnyedén kiirthatja 100-150 éven belül.

Kapcsolódó cikkek:
 • Minőséget és ne mennyiséget a családtervezésben!
 • Már fogantatás előtt gondoskodhatsz a kicsiről
 • Legalább 2-3 év legyen a gyerekek között
 • A férfi termékenységéről

 • Hozzászólások

  Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

  Támogatóink ajánlatai

  h i r d e t é s

  Facebook

  Szponzorált hirdetések

  Kapcsolódó fórum témák