Terhesség hétről hétre

Baba fejlődése

Ha változatosan eszel terhesen, nem lesz válogatós a gyerek

Szerző: Babaszoba.hu

2018. január 16. | Frissítve: 2020. április 7.

Forrás: divany.hu

Már az anyaméhben érez ízeket és szagokat a baba. A lenyelt magzatvízzel pedig ismerkedik a mama által elfogyasztott ételek ízeivel. Ha sokfélét eszel, nem lesz válogatós a baba megszületése után.

Ha répát eszel terhesen, nem lesz finnyás a gyerek
Egy kutatás arra mutat rá, hogy már magzati korban megkezdődhet az ételek és ízek megismertetése: a lenyelt magzatvíz által ismerkedik a magzat a táplálék ízeivel. Minél többféle ételt és ízt fogyaszt az anya a terhesség alatt, annál kevésbé lesz válogatós a gyerek később - írja a Daily Mail nyomán a Dívány.
A kutatás állítását, miszerint már az anyaméhben ismerkednek a magzatok az ízekkel, már egy korábbi kutatás is megállapította. Az újdonság most az, hogy vizsgálataik szerint, ha a terhes nő a harmadik trimeszterben egymást követő 3 héten át répalevet ivott, akkor a gyermeke később nagy valószínűséggel kedvelte a répaízesítésű gabonapelyhet, mint azok a gyerekek, akiknek a mamája nem fogyasztott répát. Tehát az anya terhesség alatti étrendje hatással van arra, hogy később finnyás lesz-e a gyerek, vagy sem.
Persze később is lehet befolyásolni a válogatósságot, a gyerekek ugyanis utánozzák a körülöttük élők szokásait még elég sokáig, így van ez az étkezési szokásokkal is. Ha a család tagjai kedvvel esznek, akkor a kicsik is így fognak tenni. A válogatós gyerek jó irányba terelésén az is szokott segíteni, ha valamilyen formában bevonódik az ételkészítésbe. Jutalmazásként viszont ne használjunk ételt, rossz hatással van a gyerekre és felerősíti az ellenérzéseit az általa nem kedvelt ételekkel szemben.
Kapcsolódó cikkeink terhesség alatti táplálkozás témában:

Hozzászólások

Mit játsszak a gyerekkel? Kalkulátor

Támogatóink ajánlatai

h i r d e t é s

Facebook

Szponzorált hirdetések

Kapcsolódó fórum témák