Ha terhes vagy, egyél sok diót!
Szerző: Babaszoba.hu
2012. szeptember 1. | Frissítve: 2017. november 30.
Forrás: babaszoba.hu
Csökkenti a gyerekkori allergia kockázatát, ha dióféléket eszik a várandós anya - derült ki egy dán tanulmányból.
h i r d e t é s
Évekig azt tanácsolták a várandós nőknek, hogy ne egyenek mogyorót vagy dióféléket, abban a reményben, hogy így elkerülhetik a születendő gyereknél a későbbi allergiát. Dán kutatóknak a Journal of Allergy and Clinical Immunology című szakfolyóiratban közzétett tanulmánya azonban ennek éppen az ellenkezőjét sugallja, az állapotos anya diófogyasztása éppenséggel védőhatású lehet - írja az MTI.

Ha terhesen dióféléket eszel, csökkented a babánál a mogyoróallergia kialakulásának esélyét.
A koppenhágai Statens Serum Intézet munkatársai több mint 60 ezer anya és gyerekeik adatait elemezték, a korai terhességtől egészen a gyerekek 7 éves koráig követték nyomon az utódok egészségét.
Az eredmények azt mutatták, hogy a várandósság alatti mogyoró- vagy dióevés negyedével csökkentette annak esélyét a gyerekek 18 hónapos korában, hogy asztmásként diagnosztizálják őket, 7 éves korukban pedig egyharmaddal volt kisebb a kockázatuk.
"Úgy találtuk, hogy az anya terhesség alatti heti egyszeri vagy többszöri mogyoró- vagy diófogyasztása csökkenti a gyerekkori allergiás megbetegedések kockázatát. Ezek az eredmények nem támogatják, hogy a várandósság alatt kerülni kellene a dióféléket" - idézte Ekaterina Maslova kutatásvezetőt a The Daily Telegraph című brit napilap.
További cikkek dió témában:
Hozzászólások